måndag 5 februari 2018

Kommande böcker: Februari 2018

Ehm, ja ni, det finns inte mycket att skriva i det här inlägget för har inte hittat en enda ny ungdomsbok som släpps på svenska i februari. Inte en enda. Så försökte hitta några skönlitterära böcker som verkade intressanta, men nej, tomt där med. 

Så, ja, så gick det med den delen av inlägget. Men, för att ändå ge er något har jag googlat fram lite böcker som släpps på engelska under februari, så vi åtminstone har något nytt att se fram emot. 


6 februari: Broken Beautiful Hearts av Kami Garcia
Kami Garcia är en av författarna till Beautiful Creatures som jag läste första boken av, och tyckte var helt okej. Denna bok hur som helst låter galet bra. Broken Beautiful Hearts handlar om Payton som var med om en olycka som kostade henne allt. Nu är hela hennes gamla liv förlorat så hon bestämmer sig för att fly till sin morbror som bor i en liten, harmlös och fotbolls-galen stad. Där möter hon Owen, en charmig MMA fighter som hon vägrar erkänna sina känslor för. Snart inser hon dock att det inte är lika enkelt att fly från sitt gamla liv som hon hoppats, när hennes nya verklighet plötsligt börjar krocka med det förflutna. Låter mycket spännande. 

6 februari: American Panda av Gloria Chao
Tycker denna verkar jättemysig och gullig, och tänker faktiskt vara lat och bara klistra in vad jag läste om den på Epic Reads, för tyckte deras sammanfattning kändes så enkel men ändå intressant: ”At seventeen, Mei should be in high school, but skipping fourth grade was part of her parents’ master plan. Now a freshman at MIT, she is on track to fulfill the rest of this predetermined future: become a doctor, marry a preapproved Taiwanese Ivy Leaguer, produce a litter of babies. With everything her parents have sacrificed to make her cushy life a reality, Mei can’t bring herself to tell them the truth–that she (1) hates germs, (2) falls asleep in biology lectures, and (3) has a crush on her classmate Darren Takahashi, who is decidedly not Taiwanese…” 

13 februari: Suprise Me av Sophie Kinsella
Sophie Kinsella kommer med en ny bok?? Ehm JA TACK! Denna handlar om Sylvie och Dan som varit ett par i tio år och är mer än nöjda med tillvaron. Men när de båda får reda på att de har nästintill perfekt hälsa och förmodligen kommer leva tills de blir omkring hundra år får de panik. Det skulle ju innebära 68 år till som gifta. När de svor att älska varandra ”tills döden skilde dem åt” trodde de inte att det skulle innebära sju decennier. Så för att hålla relationen vid liv drar de igång projekt ”Överraska mig” som innebär att de ska lämna små överraskningar till varandra. Men saker och ting går inte riktigt som planerat, och snart börjar saker från det förflutna att dyka upp som får dem att ifrågasätta om det någonsin ens kände varandra till att börja med… Låter superbra, och tänker definitivt läsa denna alla gånger om. Tänkte jag till och med redan innan jag läste handlingen, det är ju ändå Sophie Kinsella vi pratar om. 

Fler tips på ungdomsböcker på engelska som kommer i februari kan ni hitta på Epic Reads!

Dela gärna mer er i kommentarerna om ni hittat några andra intressanta böcker som släpps i februari!

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: