måndag 15 augusti 2016

Bokbloggsjerka 12 – 15 augusti: Skämskudde

Hej på er! Måndag igen, vilket betyder bokbloggsjerka! Den hör gången ställer Annika denna fråga:

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!

Jag läste C.R.M. Nilssons svar där hon skrev att hennes tankar direkt gick till Rebecca Bloomwood - och genast kände jag hur exakt rätt det kändes! Så ofta när jag läste En shopaholics bekännelser, så kände jag att saker Rebecca gjorde var stela och pinsamma och jag mådde nästan dåligt för hennes skull. Ändå kunde jag såklart inte sluta, för i slutändan var det ju så underhållande (trotts pinsamheterna) att följa Becky medan hon gång på gång begick ekonomiska misstag, ljög om ditten och datten och mot alla odds försökte fly sina skulder.

Så känner jag ofta när jag läser något av Sophie Kinsella - jag läser med skräck blandad förtjusning. Älskar det, trotts att karaktärerna allt för ofta begår rent ut pinsamma handlingar (ofta offentligt, vilket bara gör det hela ännu värre) som bara får mig att vilja skrika åt dem. Men jag antar att det också är en del av charmen eftersom jag bara fortsätter att läsa Kinsellas böcker.

Hoppas ni har haft en trevlig måndag och berätta gärna om karaktärer ni finner pinsamma!
Kram
Kimberly


4 kommentarer:

 1. Har faktiskt inte läst något av Kinsella ännu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar verkligen om man vill ha något lättsamt och underhållande!

   Radera
 2. Jag håller med. Har bara läst den första boken om Becky Bloomwood och förstår verkligen inte varför alla älskar den, jag tyckte att den var både tråkig och pinsam. Det är dock sisådär fjorton år sedan jag läste den, så jag tänkte att jag ska ge bok 2 en chans någon gång. Lyssnade nyligen på Finding Audrey av Kinsella och den var verkligen jättebra, så något har hon ju... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja förstår dig verkligen! Dock tyckte jag ju i slutändan ganska mycket om boken ändå, för att även om den var lite jobbig att läsa så fann jag den också ganska underhållande. Men det är ju så svårt med humor i böcker, det är så himla individuellt vad man gillar och inte! Håller med, tyckte verkligen om Finding Audrey av Kinsella, och det finns många andra böcker jag föredrar framför en Shopaholics bekännelser, bland annat Nya kontakter som är en favorit. De böckerna är underhållande, men huvudkaraktärerna är inte riktigt lika extrem som Becky Bloomwood ;)

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: