lördag 4 november 2017

Läsa så mycket jag bara kan under 24 timmar?

Så okej, jag har en brilliant (eller jättekorkad, kan inte bestämma mig) idé som jag fick efter att surfat runt ett antal timmar på book-tube. Det är nämligen så att en tjej som heter Readbyzoe på Youtube har hållit i ett antal read-a-thons som enbart varit i ett dygn (vet inte var idén ursprungligen kommer ifrån tyvärr). Hela idén går ut på att man under 24 timmar ska försöka läsa så mycket man bara kan. Vissa tar det mer seriöst än andra och håller sig alltså vaken i 24 timmar i sträck för att läsa så mycket som bara möjligt, medan andra lever som vanligt och bara försöker läsa på all den lediga tid de får över.

Zoe (och ett antal andra youtubers) har vloggat medan de genomfört de här 24 timmars read-a-thon:en och efter att ha tittat på ett dussin sånna vloggar bestämde jag mig för att, nejmen, det här är kanske något som är värt att testa ändå. Det känns liksom lite spännande att lägga ifrån sig allting i 24 timmar och enbart fokusera på att läsa. Sätta livet på paus och få dyka ner i den fiktiva världen. Dessutom verkar det ganska roligt att få utmana sig själv för att ta reda på hur mycket läsning jag faktiskt kan lyckas pressa in under ett dygn.

Jag har funderat på att testa det här länge, men på en evighet har jag inte varit ledig två dagar i rad utan att ha något stort eller viktigt inplanerat som jag måste göra. Men, nu äntligen, har jag hela helgen ledig vilket innebär att jag har gått om tid att stanna uppe i 24 timmar under lördag och sedan sova bort sömnbristen på söndag.

Så jag tänker: Vi kör. Vi testar. Med start när klockan slår midnatt ikväll och det officiellt blir lördag, ska jag försöka läsa så mycket jag bara kan under de närmaste 24 timmar. Jag har ingenting annat (i alla fall än så länge) inplanerat, än att försöka hålla mig vaken så länge som bara möjligt, äta en hel massa snacks, dricka en (eller kanske tio) koppar te och kaffe och såklart LÄSA.

Det största problemet för mig kommer nog bli att vara vaken så mycket som möjligt under de här 24 timmarna. Jag har en förmåga att tamejfan alltid somna oavsett tid och plats när jag läser (kanske för att jag snittar på att sova sex timmar per natt vilket är en aning lite för mig så lider i princip ständigt av sömnbrist hehe). Så, jag menar, ska jag vara realistisk kommer jag knappast kunna hålla mig vaken 24 timmar i sträck, så småning om kommer jag ju att somna, vi får bara se hur mycket läsning jag kan klämma in innan och efter.

Mina mål är i alla fall att under det här dygnet hinna läsa ut Genuine Fraud som jag läser just nu (har ca 80 sidor kvar) och sedan påbörja - och helst läsa ut - Allt det vackra är inte förstört som har 430 sidor. Återkommer om ett dygn (eller kanske två, måste hinna återhämta mig också) och berättar hur det faktiskt gick. Önska mig lycka till.


Vi hörs snart!
Kram, Kimberly

2 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! Det måste jag också testa någon gång!

  Lycka till,
  Lexie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa tycker jag verkligen du ska göra!!

   Tack så mycket! :))

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: