torsdag 2 mars 2017

Kommande böcker: Mars 2017

Hej allesammans! Vi är redan inne i mars! Om jag får säga det själv är mars en av mina favoritmånader av året, möjligtvis av den enkla andledningen att det är då jag fyller år (hehe). Men, det brukar faktiskt också börja bli varmare i mars, och våren är något jag desperat längtar efter just nu, så låt oss hålla tummarna för att mars för med sig en hel massa värme och solsken till oss alla. Hur som helst ser mars ut att vara en månad som bjuder på en hel massa nya böcker, vilket alltid är spännande! Dock har jag inte alls hittat lika många böcker som intresserar mig på engelska, och har därför valt att skippa den delen av inlägget den här gången så ni vet. Vill ni ändå ha lite tips på engelska böcker som släpps i mars kan ni läsa mer på Goodreads eller Epicreads. Nu kör vi!

Kommande på svenska:


7 Mars: Wink, Poppy, Midnight av April Genevieve Tuecholke
Ärligt talat har jag inte riktigt någon aning om vad den här boken handlar om, men är det något som är väldigt tilldragande med den. På Bonnier Carlsens hemsida står detta: "Alla bra berättelser handlar om hämnd, rättvisa och kärlek. Alla bra berättelser behöver en hjälte, en skurk och en hemlighet. I April Genevieve Tucholkes Wink, Poppy, Midnight är frågan vem och vad som är vad. Och vem som ljuger bäst. Är det Wink, Poppy eller Midnight? En oavbrutet fängslande roman om saknad och hemligheter i en sommarslumrande småstad." Jag har fortfarande ingen aning om vad historien egentligen handlar om, men visst låter den ganska så spännande, på ett annorlunda sätt?

10 Mars: Den sista stjärnan av Rick Yancey
SOM JAG HAR VÄNTAT! Femte vågen är - och kommer säkerligen också förbli - en av mina absoluta favoritböcker. Den är så klockren, Yanceys språk, hur han bygger på hela historien - det hela är bara så ruskigt bra! Andra delen i serien dock, Det oändliga havet, inte alls lika bra. Något av en besvikelse faktiskt. Så jag vet inte alls vad jag har att förvänta mig av denna avslutande del, men jag vet att jag kommer att läsa den. Utan tvekan. Jag tänker följa med Cassie till slutet, oavsett vad. Vi får hålla tummarna för att det blir ett bra slut också. Utges av Rabén&Sjögren.


13 Mars: Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum 
Av någon anledning är Lavender Lit ett såntdär förlag som jag alltid håller ett extra öga på. De släpper väll kanske inte sådär överdrivet många ungdomböcker, men de de väl släppt - och som jag läst - har alla varit väldigt, väldigt bra. Så därför är jag självklart glad att de nu kommer med en ny ungdomsbok - som till och med ska vara en feelgood! Dessutom skriver förlaget såhär på sin hemsida: "En oemotståndlig kärleksroman full av värme, svärta och humor. En bok för alla som gillar Rainbow Rowell, Jennifer Niven och Sarah Dessen." Behövs det egentligen sägas mer? På något sätt lyckades de referera till tre av mina favoritförfattare, och om Julie Buxbaum ens kommer i närheten av att mäta sig med en av dem är jag nöjd. Definitivt en bok som hamnar på min att-läsa-lista!

22 Mars: Vita tigern av Christina Ljungqvist
Denna verkar så intressant! En framtidsroman (använder jag det rätt?) om ett samhälle som varken är en dystopi eller en utopi - utan lite mitt emellan. Typ som vårt samhälle är just nu. Boken verkar dessutom väldigt aktuell i och med att den handlar om integration och allas rätt till trygghet. Tycker denna låter väldigt spännande, och kommer definitivt kolla upp den när den släpps! Utges av Gilla böcker.


24 Mars: Den mörkaste delen av skogen av Holly Black
Jag har länge varit intresserad av att läsa denna på engelska, så är väldigt glad att Rabén&Sjögren bestämt sig för att översätta den! Ärligt har jag lite svårt att greppa vad även Den mörkaste delen av skogen handlar om - men den här meningen på förlagets hemsida gjorde mig väldigt intresserad:"I den mörkaste skogen måste du vara försiktig med vad du önskar. En oförsiktig önskan, och allt du håller kärt kan gå förlorat." Visst låter det ganska så spännande? Boken verkar vara en sagolik fantasy och egentligen räcker bara det för att väcka mitt intresse - vi får hoppas att den är bra sen också.

Fler böcker på svenska: 

            

13 Mars: Tre feministiska sagor av Lilian Bäckman
15 Mars: Pretty Little Liars: Otroligt av Sara Shepard
24 Mars: Tappa greppet av Katarina Von Bredow
27 Mars: Det här kalla landet av Pernilla Gesén

Kommande i pocket:

            

3 Mars: Utpost av Ann Aguirre
20 Mars: Sammansvärjningen av Ursula Poznanski
22 Mars: Himlen börjar här av Jandy Nelson
27 Mars: Kraften av Siri Pettersen (Storpocket)

Bonus: den 14 mars släpps även alla de tre första delarna i The Mortal Instruments: Stad av skuggor, Stad av aska, Stad av glas av Cassandra Clare, i pocket. Måste också bara passa på att säga: Hur extremt snyggt är inte omslaget till Himlen börjar här? Så freaking fint!

Sådär, det var allt för den här månaden! Vilka böcker ser ni mest fram emot?

Kram
Kimberly

2 kommentarer:

  1. WHAAAT kommer Wink Poppy Midnight redan nu?? Hade jag helt missat! Den ser jag mycket fram emot hursom! Och å jaa, Himlen börjar härs omslag ärju megasnyggt! DOCK tycker jag även det gamla var megafint så jaa ... :P vet inte riktigt vilket jag föredrar faktiskt? Men nu passar ju pocketversionerna av hennes böcker ihop åtminstone, det är ju kul :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet! Tycker den verkar så himla bra, är supertaggad! Visst är det! Men håller helt med, älskade det gamla också! <3 Vi får väll bara se det positivt att vi nu har två fina omslag iaf ;) Men ja, att de matchar är ju alltid något :)

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: