torsdag 28 september 2017

Kommande böcker: Oktober 2017

Vet ni vad jag insåg när jag kammade igenom internet för att hitta oktobers guldkorn när det gäller kommande böcker? Att typ alla böcker verkar ha släppts i september. Vilken bokmånad jag missade. Förlagen lämnade inte mycket över för lilla oktober. Faktum är att jag knappt hittat några böcker alls. Tre riktigt lovande böcker lyckades jag gräva fram, men annars verkade det faktiskt ganska tomt, åtminstone gällande svenska böcker. När jag grävde lite till på goodreads lyckades jag hitta ett par riktigt intressanta böcker på engelska som släpps också, så inkluderar dem med i slutet av inlägget. Som vanligt, har jag missat någon bok tipsa mig jättegärna om den i kommentarerna!

Kommande böcker på svenska:


5 oktober: Equilibrium av Anna Jakobsson Lund
Den korta handlingen som går att läsa på förlagets hemsida om Equilibrium säger inte supermycket om boken: ”Equilibrium är berättelsen om Ari, som tvingas fly till rövarstaden Porto du Luando och söka skydd bland smugglare, nickelskojare och illusionister. Det är en roman om identitet och kön, vänskap och magi.” Men, det är å andan mer än nog för att göra mig riktigt nyfiken. Det faktum att att Anna Jakobsson Lund är hyllad i hela bokbloggs-världen för sin tidigare trilogi Systemet, gör mig inte direkt mindre intresserad. Ser fram emot att läsa denna!
Utges av Annorlunda förlag

12 oktober: Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman
Den här boken verkar otroligt intressant och vacker, bara titeln i sig är tillräckligt för att fånga mig. Är så otroligt taggad på att läsa den, verkar verkligen superbra! Boken handlar om Ingrid vars mamma är operasångare, och tillsammans har de spenderat Ingrids barndom med att resa runt i Europa. Allt detta förändras dock snabbt när hennes mammas stämband förstörs och de slår sig ner i Kanada för att leva ett normalt liv. Men Ingrid saknar det som brukade vara och hennes längtan tillbaka till musiken får henne att bestämma sig för att plugga musik i London. För att bevisa för hennes mamma att hon är redo att flytta ditt på egen hand hamnar hon på ett överlevnadsläger i Kanadas vildmark. Ingrid förstår dock snabbt att allt inte riktigt är som det verkar.
Utges av Lavender Lit.

20 oktober: Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren
Förra året lyssnade jag på Saras podd, De dödas röster, och alltså fy fasen vad bra den var. Har varit på jakt efter något liknande ända sedan dess och nu släpper Sara alltså en ungdomsbok som verkar ha samma ruggiga och övernaturliga vibe över sig? Ehm, SÅLD. Dessutom utspelar den sig i Stockholm, vilket är ännu ett stort plus. Tänker definitivt läsa denna, ingen fråga om saken. Historien utspelar sig (inte föga förvånande) på Norra Latins gymnasium. Boken cirklar kring två elever som pluggar teater, och någonting mystiskt som verkar ske på skolan. Den gamla byggnaden döljer många hemligheter och vem vet vad som gömmer sig i skuggorna?
Utges av rabén&sjögren

Kommande böcker på engelska: 


1 oktober: Turtles All the Way Down av John Green
Äntligen, efter fem år, får vi slutligen en ny bok av John Green. Som vi alla har väntat efter The Fault in Our Stars. Spelar ingen roll vad den handlar om, tänker läsa den oavsett, vilket kanske är bra, för ärligt var Goodreads beskrivningen lite för diffus för att jag riktigt ska greppa handlingen. Men, att det finns någon form av gripande historia som involverar kärlek, vänskap och självinsikt är nog för att jag ska vara såld. Och att det är John Green, såklart. 

10 oktober: All the Crooked Saints av Maggie Stiefvater 
Titeln: Fantastiskt. Citatet som dyker upp högst upp när man klickar in på beskrivningen av boken på Goodreads: Ännu bättre. ”Here is a thing everyone wants: A miracle. Here is a thing everyone fears: What it takes to get one.” Jag måste läsa den här boken, jag bara måste. Inte för att jag fullt förstår vad den handlar om, något om en mystisk stad, tre kusiner och förmågan att kunna skapa mirakel? Spännande verkar den hur som helst!

Vilka böcker ser ni mest fram emot i oktober? Dela med er i kommentarerna!

Puss på er!

2 kommentarer:

  1. Men alltså, de böcker du hittade - ser så Sjukt mycket framemot att läsa allihop!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men eller hur, vill verkligen läsa alla så himla mycket!

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: