fredag 1 juli 2016

The Kiss of Deception av Mary E. Pearson

Titel: The Kiss of Deception
Originalets titel: The Kiss of Deception
Författare: Mary E. Pearson
Antal sidor: 486
Serie: The Remnant Chronicles
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

"I see only reminders that nothing lasts forever, not even greatness.” 
“Some things last.” 
I faced him. “Really? And just what would that be?” 
“The things that matter."

Handling (tagen från Goodreads): A princess must find her place in a reborn world.
     She flees on her wedding day.
     She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection.
     She is pursued by bounty hunters sent by her own father.
     She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.
     The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance.
     Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Vad tycker jag: Jag älskade den The Kiss of Deception. Älskade den. Jag älskade karaktärerna och spänningen och språket och dramat och bara ALLT. Så bra var den. Troligtvis en av de bästa böckerna jag läst i år, och absolut en av de bästa fantasyböckerna jag läst någonsin. Så levande och vacker - och med så mycket innehåll! 
      Först och främst var karaktärerna och relationerna så himla intressanta. Vi har Lia som har rymt för att hon vägrade följa de beslut andra fattade åt henne och jag tyckte verkligen så himla mycket om att följa henne! Hon är stark och självständig, men också ödmjuk och medkännande. Genom berättelsen växte hon till att bli en av mina favoritkaratärer - genom alla tider.
     Sedan har vi också Rafe och Kaden. En av dem en lönmördare, en av dem en prins... Jag fullkomligt älskade konceptet att vi inte fick veta vem som var vem. Jag spenderade väldigt mycket tid åt att försöka analysera olika saker de gjorde eller tänkte för att räkna ut vem som var vem - och det var riktigt svårt. Men det var också spännande och intressant, och det höll mig uppmärksam.
     Oavsett, lönmördare eller prins, så är de båda två väldigt komplexa karaktärer med dolda hemligheter och oväntade djup, vilket gjorde det så ofantligt intressant att, precis som med Lia, se dem utvecklas. Dessutom var det även superintressant att följa hur de tre karaktärerna samspelade med varandra och se Lias relation till de båda växa fram! Åh, kan på riktigt verkligen inte få nog av de här karaktärerna!
     Boken var dessutom så väldigt spännande att jag knappt kunde släppa den ifrån mig! Historien är väl uppbyggd och berättas dessutom med ett otroligt vackert språk. Den innehåller även en mycket intressant fantasyvärld och målande miljöer (på riktigt, älskade miljöerna). Och jag vill bara ha mer! Jag vill ha mer av Lia, Rafe och Kaden. Jag vill ha mer av den här intressanta världen och dess tre kungadömmen, fyllda av legender, gamla historier och hemligheter. Jag vill ha mer av passionen och kärleken, vänskapen och styrkan. 
     The Kiss of Deception är redan 500 sidor lång, ändå tog den slut alldeles för snabbt. Jag kunde inte få nog, och ärligt talat vet jag knappt hur jag ska kunna stå ut tills jag sitter här med uppföljaren i handen. Jag vet inte vad jag mer ska säga förutom: Läs den!

Vad tycker ni om The Kiss of Deception?
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att du gillade den så mycket! :) Jag fullkomligt älskade den med och vill verkligen läsa uppföljaren nu snart innan den tredje delen släpps :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner samma, är jättesugen på uppföljaren! Känns dessutom skönt att den tredje boken släpps ganska snart så man inte behöver gå och vänta flera år på att avsluta serien. Vill ju bara läsa allt nu på en gång för första boken var så bra! :)

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: