lördag 31 oktober 2015

Änglafall av Susan Ee

Titel: Änglafall
Originalets titel: Angelfall
Författare: Susan Ee
Antal sidor: 262
Serie: Penryn & Tidernas slut #1
Förlag: Modernista
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

"När man tittade på TV kunde man alltid försöka intala sig att det var på låtsas, även om det var allt nyhetskanalerna visade i flera dagar, men ingen kunde förneka att det här hände på riktigt. Män med vingar. Undergångens änglar. Övernaturliga väsen som pulvriserade den moderna världen och dödade miljoner, kanske till och med miljarder människor."

Handling (från Goodreads): Sex veckor har gått sedan apokalypsens änglar utplånade den moderna världen som vi känner den. Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.
       Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster, och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen.

Vad tycker jag: Änglafall är den typen av bok som inte går att lägga ifrån sig. Den typen av bok man blir uppslukad av och bara inte kan släppa förens man kommer till sista sidan - och även då är berättelsen kvar hos en. Den var spännande, fartfylld, och inte för en sekund tråkig. 
       Jag kan inte säga att boken är perfekt, för det är den inte. Men den är underhållande på ett sådant sätt att man fastnar i berättelsen och glömmer världen utanför, vilket jag älskar. Jag älskar att man rycks med, att historien alltid är spännande och hur man alltid vill ha mer. Under bokens gång dyker det hela tiden upp nya frågetecken på samma gång som vi får se nya sidor av den apokalyptiska världen i vilken boken utspelar sig. Det är spännande att få upptäcka den, bit för bit, med Penryn och Raffe. 
       Änglafall är inte heller unik i sin genre. Jordens undergång, dystopiska framtider där världen faller sönder och änglar är inget nytt påhitt. Ändå känns boken annorlunda på något sätt. Kanske är det hur ironi och humor blandas in i historien, eller hur rå den stundvis kan vara. Men på något sätt verkar den nästan jordnära, och går lätt att läsa. Historien känns modern, inte uttjatad. 
       Som sagt har boken även sina brister. Jag hade inte haft något emot ett lite mer utvecklat språk eller större djup i berättelsen, men ändå är det inget som stör mig överdrivet mycket när jag väl kommit en bit in i boken. Medan jag läser tänker jag knappt på vad som kan vara bättre jag följer bara ivrigt med historien, sida efter sida. Och när boken väl tog slut? Ja då ville jag fortfarande ha mer! Vet på riktigt inte hur jag ska kunna stå ut med att vänta på att uppföljaren ska bli översatt, får bara hoppas att den blir det snart!
       En actionfylld, spännande och lättläst dystopi som jag rekommenderar för alla er som vill fly världen för en stund, ni kommer inte bli besvikna.

Betyg: 7,5
Tack Modernista för recensionsexemplaret!

Har någon av er läst Änglafall eller kanske resten av serien på engelska? Dela gärna med er av era tankar!
Kram
Kimberly

Andra böcker som kan vara intressanta:

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt mycket fram emot att få läsa denna! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag du ska göra :) Ser fram emot att få höra vad du tycker om den sen.

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: