onsdag 5 oktober 2016

Mina tips på böcker att läsa i höstmörkret!!

Nu är det officiellt höst. Det är halsdukar, filtar, höstlöv, kängor och stearinljus - och jag älskar det! Trotts att det börjar bli kallare är nog hösten min favoritårstid. Den är så mysig bara. Därför tänkte jag ta tillfället i akt att tipsa om lite höstböcker (eller nja, jag skulle väll inte säga höstböcker, men böcker jag tycker passar lite extra bra på hösten). Hade jag varit någon som gillade skräck hade det här varit mitt tillfälle att tipsa er om massa bra thrillers. Jag läser ju dock inte skräck eftersom jag blir pissrädd och kan inte sova om jag gör det. Så jag har samlat ihop lite smått och gott annat som kan tänkas passa när regnet smattrar utanför, medan höstlöven dansar ner i sina sprakande färger, eller medan mörkret kryper fram och stearinljusen lyser upp kvällarna. Här kommer min lista:

Min absoluta favorit-fantasy bok för tillfället! Älskar The Kiss of Deception något ofantligt! Och, jag tänker såhär, finns det en genre som passar sådär lite extra bra på hösten och/eller vintern (förutom skräck), så är det fantasy. I och för sig tror jag att The Kiss of Deception utspelar sig på sommaren/sensommaren, men å andra sidan innehåller den massa element som kan bidra till att sätta färg på vardagen när dagarna blir kortare och nätterna längre. Historien är fylld av mystik, spänning, drama, romantik och karismatiska karaktärer som bara får sidorna att flyga förbi. Kort sammanfattat så flyr Lia på sin bröllopsdag och efter henne kommer både en prins och en lönnmördare. Frågan är bara vem som är vem. Vem kan bli hennes fall och vem kan bli hennes räddning?

”Maybe there was no one way to define it. Maybe there were as many shades of love as the blues of the sky,”



The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslie Walton:
Finns det en bok som bara känns helt perfekt att läsa medan regnet smattrar på taket en gråmulen höstkväll, gärna med lite stearinljus tända i mysiga ljuslyktor, så är det The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender. En otroligt vacker, gripande och annorlunda bok om en flicka som föds med vingar, som ses av världen som både en saga och ett monster när hon i själva världen inte är något helt annat än bara en vanlig flicka. En berättelse om lika delar tragisk och extraordinär kärlek. Lägg till en gnutta magi och lite mystik över det hela så får ni en surrealistiskt vacker ung kvinnas resa genom tiden i sökande efter sitt eget öde. 

”Fate. As a child, that word was often my only companion. It whispered to me from dark corners during lonely nights. It was the song of the birds in spring and the call of the wind through bare branches on a cold winter afternoon. Fate. Both my anguish and my solace. My escort and my cage.”                                                     


Jellicoe Road av Melina Marchetta
Bekännelse: Det var en evighet sedan jag läste Jellicoe Road. Jag minns faktiskt inte särskilt mycket från den alls. Utom att jag tyckte om den, och att det vilade en kännas av mystik och begravda hemligheter över hela boken. Perfekt mysig läsning under ruggiga höstkvällar! Boken handlar om Taylor som under sin barndom blir lämnad på 7-eleven av sin mamma. Flera år senare hittar hon ett manuskript som skulle kunna innehålla svaren till de obesvarade frågorna från hennes förflutna, och plötsligt befinner hon sig i mitt i att försöka nysta upp ett 22 år gammalt mysterium. Jag är själv riktigt sugen på att läsa om denna i höst!

”Did I wonder?
When you see your parents zipped up in black body bags on the Jellicoe Road like they're some kind of garbage, don't you know?
Wonder dies.”


Om vi ska fortsätta lite på fantasy spåret så är ju I ljusets makt en helt perfekt kandidat. Så spännande och fylld med fantasy på det allra bästa sätt. Dessutom är vädret lite kallare i denna, vilket kan passa årstiden. Boken handlar Alina, en fattig föräldralös flicka som vuxit upp i samhällets nedre skikt och aldrig riktigt stått ut i mängden. Men så en dag när hon och hennes bästa vän Mal hotas till döden väcks något till liv inom Alina. En uråldrig kraft, mäktigare än hon någonsin kunnat ana. Plötsligt öppnar sig en hel ny värld för henne, men vem kan hon lite på? Makt, intriger och övernaturliga krafter blandas samman så väl att sidorna flyger förbi utan att man knappt ens märker det. Och det bästa? Det är bara första serien i en hel trilogi!

”The problem with wanting,” he whispered, his mouth trailing along my jaw until it hovered over my lips, ”is that it makes us weak.” 


Förra året skrev jag också ett liknande inlägg där jag bl.a tipsar om två av mina absoluta favoritböcker att läsa på hösten (Alla själars natt och Mörk ängel), så vill ni ha fler tipps får ni gärna läsa vidare HÄR.

Har ni några böcker ni tycker passar bra att läsa på hösten?
Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: