lördag 7 januari 2017

Mitt bokår 2016

Så ett helt år har gått. Wow. Det känns så konstigt att tänka på. 2017 är här. 2017 är ett såntdär år som faktiskt skrämmer mig lite. Jag brukar aldrig riktigt bry mig om att det är ett nytt år, för ingenting förändras ju på en gång ändå. Det är som att fylla år, du känner dig inte äldre just den dagen du firar din födelsedag. Äldre blir du liksom alla dagar på året. Bara för att 2017 börjar betyder inte det att någonting kommer att förändras på en gång. Men, det kommer att ske förändringar. För en gångs skull har jag ingen aning om vart jag kommer vara när det här året tar slut. I sommar tar jag studenten, och än så länge vet jag inte vad som händer sedan. Om jag börjar jobba, om jag flyttar för att börja studera. Om jag reser. Jag vet inte. Jag är en såndär person som alltid planerar, som alltid vet, men nu gör jag inte det, och det skrämmer mig.

Sedan tänker jag att bara för att jag inte vet vad som kommer ske, behöver inte det betyda att det kommer bli något dåligt. Förändringar måste inte leda till något sämre, raka motsatsen kan också ske. Bara för jag inte vet vart jag kommer vara om ett år, eller vad jag kommer ha för mig, behöver jag kanske inte oroa mig så mycket - för kanske, kanske kommer jag om ett år ha roligare eller vara lyckligare än jag någonsin varit. Jag har ju fortfarande all möjlighet att bli det, eller hur.

Men okej, nog med mitt babbel. Dags att sammanfatta mitt bokår som gått, för det är ju trotts allt det, det här inlägget ska handla om, så låt oss köra igång!Lästa böcker: 43
Engelska: 16
Svenska: 27

De tio bästa böckerna:
Harry Potter and the Philosopher's Stone av J.K Rowling
The Martian: Ensam på Mars av Andy Weir
The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender av Leslye Walton
Livet efter dig av Jojo Moyes
Illuminae Amie Kaufman och Jay Kristoff
Dumplin' av Julie Murphy
The Kiss of Deception av Mary. E Pearson
A Court of Mist and Fury av Sarah J. Maas
Tårar i havet av Ruta Sepetys
Högt spel av Leigh Bardugo

Största överraskningen:
Kanske Ensam på Mars för att jag inte hade förväntat mig att den skulle vara så bra! Eller Livet efter dig, av samma anledning. Det skulle också kunna vara The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender eller Illuminae, för att de böckerna visade sig vara så annorlunda mot vad jag trodde att de skulle vara.

Största besvikelsen:
Kanske Glastronen faktiskt. Inte för att den var dålig, hade bara trott att den skulle vara super-mega-suverän, och det var den tyvärr inte. Athena och Fjärilarnas stad skulle båda också passa in här, eftersom jag hade förväntat mig att de skulle vara bättre än de visade sig vara. (Sidenote: Upptäckte nu att jag läste alla dessa samma månad, april verkar inte ha varit min starkaste läsmånad.)

Bra serier jag påbörjat:
Six of Crows av Leigh Bardugo
The Illuminae Filles av Amie Kaufman och Jay Kristoff
The Remnant Chronicles av Mary E. Pearson
A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas
To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han

Bra serier jag avslutat:
Grisha-trilogin av Leigh Bardugo
The Wrath and the Dawn av Renee Ahdieh

Nya författare som 2016 öppnade mina ögon för:
Ruta Sepetys
Sandra Beijer
Anna Ahlund
Sarah J. Maas
Mary E. Pearson
Jojo Moyes
Lisa Bjärbo
Lesley Walton
Kiera Cass
Renee Ahdieh

Boken jag rekommenderat mest:
Livet efter dig kanske? Eller Ensam på Mars? Mycket möjligen även The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender eller Illuminae.

En bok jag önskar att fler skulle ha läst under 2016:
Illuminae kanske, för att den är så annorlunda och visar att skönlitteratur kan ta många fler former än man tror. Eller The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender för att den är så vacker. Eller Tårar i havet för att den känns så viktig.

Boken jag grät mest till:
Livet efter dig.

Boken jag skrattade mest till:
Ensam på Mars eller Karriär och Köksbesvär.

Boken jag hade svårast att lägga ifrån mig under läsningen:
A Court of Mist and Fury

Boken jag hade svårast att sluta tänka på efter att jag avslutat den:
Tårar i havet eller kanske Livet efter dig.

Påbörjade böcker i år, som jag aldrig avslutade (och som kanske, kanske inte, kommer att bli avslutade nästa år):
Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen
The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald
Outlander: Främlingen av Diana Gabaldon
Nattens cirkus av Erin Morgenstern
Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella
Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp

De populäraste inläggen:
Livet efter dig av Jojo Moyes
Glastronen av Sarah J. Maas
Kommande böcker: September 2016
Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes
The Martian: Ensam på Mars av Andy Weir
Mina tips på mysiga och lättlästa romantiska böcker!

De inlägg jag är stoltast över:
Mina tips på mysiga och lättlästa romantiska böcker!
Mina tips på böcker att läsa i höstmörkret!!
Mina tips på sommarläsning 2016
Sedan så är jag väldigt stolt över att jag börjat med "Kommande böcker..." varje månad, och är stolt över i princip alla de inläggen!

Hur gick det med Goodreadsutmaningen?Mitt Goodreads mål var att läsa 52 böcker... jag läste 43... Det är ganska långt ifrån målet, men så går det ibland. Nu ligger ett nytt år framför mig där jag har möjligheten att uppnå ett nytt mål, så ingen att hänga upp sig på. 

Hur gick det med mina bokmål för 2016?

Läsa minst 52 böcker - ehh, nope.
Läsa 10 böcker på engelska - Jajamen! Med marginal!
Skriva en recension om boken senast samma vecka som jag läser ut den - Vi säger nej på denna va? Tror det hände kanske max fem gånger, och då är jag ändå generös.
Uppdatera bloggen minst 2 gånger i veckan - Jag tänker säga att jag gjorde ett bra försök på denna. De flesta veckor har jag uppdaterat minst två gånger. Inte alla veckor, men de flesta.
Läsa för att det är kul. Är en bok inte bra, nejmen skit i den då. - Till större delen, ja, men jag är också en sån person som vill avsluta en bok om jag väl påbörjat den, även om den inte verkar sådär superbra. Jag har i år dessutom tagit emot fler rec-ex än tidigare, vilket betyder att jag har haft fler böcker jag bundit mig själv till att läsa, och därför tvingat mig själv att läsa ut, även om jag inte alltid tyckt de varit jättebra från början.
Prova nya böcker och nya författare. - Tänker säga ja på denna, tycker jag faktiskt jag har gjort!
Läsa alla (utom första för den har jag redan läst) Harry Potter-böckerna på originalspråket. - Hm, he, nej. Hamnade inte ens i närheten av att nå det här målet. Har nästan läst ut Harry Potter and the Chamber of Secrets. Nästan. Inte ens EN ENDA av böckerna avslutade jag... Tror jag får ta det här som mål igen nästa år. Nu jävlar!
Ha det bästa bokåret någonsin! - Nej, tror faktiskt inte det här har varit det bästa någonsin. Men det har varit väldigt bra, så jag är nöjd ändå!

Bokmål för nästa år:
Läsa 50 st böcker
Läsa minst 15 böcker på engelska
Läsa ut alla Harry Potter - böcker på originalspråk (utom första)
Publicera minst två inlägg i veckan
Publicera recensioner senast två veckor efter att boken blivit utläst
Läsa 10 nya författare
Läsa minst 1 klassiker


Sådär, där har ni det: Mitt bokår 2016! Dela gärna med er om hur ert bokår varit i kommentarerna, skulle älska att t.ex få höra vilka de bästa böckerna ni läste var, eller vilka mål ni satt (om ni har satt några) för 2017. 

Slutligen får vi väll alla ta och hoppas på att vi har ett toppenår framför oss! Ha det gott!

Karm
Kimberly

2 kommentarer:

  1. Duktigt jobbat ändå! Och du läste fler sidor än mig även om jag läste fler böcker, så en hel del har du ju läst ;D År, Ensam på Mars måste jag läsa ... Den verkar verkligen toppen! Och åå skulle också vilja läsa HP i original någon gång ... Men först borde jag köpa boxen, som jag sagt till mig själv att jag får göra när jag läst de böcker jag skrivit en lista på att läsa, så kanske nästa år eller nåt då :P :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, du borde verkligen läsa Ensam på Mars, så bra! Haha, jaa jag försöker ju men gick ju inte så jättebra förra året, men är faktiskt någonting jag verkligen vill göra, så ska försöka ta tag i det i år. Ja, förstår det, jag hade turen å få den i födelsedagspresent förra året, och det är jag jätteglad för. Haha, då är det bara att sätta igång och läsa helt enkelt ;) <3

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: