tisdag 2 januari 2018

Kommande böcker: Januari 2018

Så, DET ÄR ETT NYTT ÅR. Wow. 2017 gick så förbaskat snabbt, och nu är vi här, i 2018. Och vilket bättre sätt att inleda ett nytt år på, än med att kolla in vilka nya böcker vi snart kommer kunna lägga händerna på? Januari är minst sagt en månad full av spännande nya böcker, så har listat några av dem jag fann mest intressanta här nedan. Alla datum är preliminära, och kan komma att förändras (och ja, jag fuskade och hade med en bok från december, men kunde inte låta bli). Har jag missat någon bok som ges ut som ni tycker verkar superspännande får ni jättegärna upplysa mig och varandra i kommentarerna! 

Kommande böcker på svenska


28 december: Caraval av Stephanie Garber
Jag får lite Nattens cirkus vibbar av denna. Boken handlar nämligen också om en föreställning, Caraval, där gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut. I mitten av föreställningen finns Scarlett och hennes syster Tella. Tella har alltid beundrat Caraval på avstånd, så när hon slutligen ser sin chans att få delta tvekar hon inte. Hon tar med sig sin syster till Caraval, men de hinner inte mer än anlända innan Tella blir kidnappad. Kvar blir Scarlett som nu måste se till att hitta sin syster innan uppträdandet är över. Scarlett har alltid trott att det som sker på Caraval är på låtsas men snabbt inser hon att jakten på hennes syster är i högsta grad verklig och hon blir indragen i ett livsfarligt spel. Tycker Caraval låter hur spännande som helst och jag är definitivt supersugen på att läsa den! 
Utges av B. Wahlström 

21 januari: Artemis av Andy Weir 
Är så exalterad över att Andy Weir - äntligen - kommer med en ny bok! Ensam på Mars var en av mina favoriter under 2016, och nu kommer Weir slutligen med en ny bok. Och självklart utspelar sig även denna på Mars, men under lite andra omständigheter den här gången. Bokens protagonist Jazz lever nämligen i Artemis, månens allra första och enda stad. Problemet är väll bara att man praktiskt taget behöver vara stenrik för att leva där, vilket Jazz inte är. Det är snarare så att man skulle kunna kalla henne en brottsling. Eller, något i den stilen i alla fall. Så när hon får möjligheten att begå det perfekta brottet, kan hon inte motstå utmaningen, trotts att det innebär att klara av det omöjliga. Men snart snubblar hon in i något mycket större och tvingas genomföra en ännu mer riskfylld plan än den fösta för att överleva. Låter sjukt spännande, och det är ingen tvekan om att jag kommer läsa denna. 

24 januari: Döden är inget skämt av Karl Modig
Karl Modig slog igenom 2016 med boken Superkrafter - på gott och ont, som jag personligen aldrig läste men som blev hyllad från alla möjliga håll. Nu släpps hans andra ungdomsroman som verkar både viktig och intressant. Boken handlar om nittonåriga Josef som bor tillsammans med sina syskon Natascha och Alexander. Eller bodde, för nu är det bara han och Natascha kvar. På förlagets hemsida står det här om Josef: ”Han ägnar dagarna åt att skriva skämt till sin stand-up-rutin, och nätterna åt att hamna i fel säng, och pratar om vad som helst utom om Alexander. Men hyran behöver betalas och hans syster ligger bara i sängen hela dagarna, så Josef börjar jobba som resurs i skolan.” 
Döden är inget skämt är en berättelse om att sakta försöka leva med tomrummet av någon annan och förstå hur man hamnade där - och det är en bok jag definitivt har alla planer på att läsa. 

            

17 januari: Hasselskogen av Melissa Albert
Hasselskogen handlar sjuttonåriga Alice och hennes mamma som ständigt varit förföljda av otur. När Alice författare till mormor sedan dör och hennes mamma blir bortrövad måste Alice ge sig ut på ett farligt uppdrag, in i Hasselskogen, och in i hennes mormors mörka berättelser. Jennifer Niven har uttalat sig om boken och sagt detta: ”Otäck, magisk och förbluffande rolig.” vilket räcker för att boken ska hamna på min att-läsa-lista. 
Utges av Modernista

24 januari: Ett hov av taggar och rosor av Sarah. J. Maas
Så taggad på att denna ges ut på svenska! Go Modernista! Min recension av den engelska versionen av boken A Court of Thorns and Roses kan ni läsa HÄR. En väldigt spännande retelling på Skönheten och odjuret med en hel bunt oväntade tvistar. Definitivt läsvärd fantasy: spännande, intressant och oväntad. Rekommenderar alla gånger om! 
Utges av Modernista

25 januari: Till alla killar jag gillat av Jenny Han
Åh, ännu en av mina favoriter som ges ut på svenska! Supergullig romantisk historia om först kärleken, systerskap och familjerelationer. Till alla killar jag gillat handlar om Lara Jean som, varje gång hon varit förälskad i någon, istället för att erkänna sina känslor för dem, skrivit ett brev. Varje kille från hennes förflutna som hon fått känslor för har hon skrivit ett brev till. Grejen är bara den att hon aldrig skickar breven. Istället förseglar hon dem och lägger undan dem i en låda under hennes säng, men intentionen att breven aldrig ska öppnas - av någon. De föreställningarna krossas dock snabbt när hon en dag upptäcker att någon skickat iväg alla breven. Fantastisk fin, underhållande och mysig. Vill ni läsa min recension av den engelska versionen To All the Boys I’ve Loved Before, kan ni göra det HÄR
Utges av Lavender Lit

25 januari: Fandom av Anna Day
Fandom verkar vara en superintressant bok som handlar om att faktiskt hamna mitt i sin fandom. Påriktigt. Violet som boken handlar om är nämligen besatt av boken och filmen Galgdansen. Men när hon och hennes vänner av misstag förflyttas till världen Galgdansen, på riktigt, inser hon att hon faktiskt inte vill leva i sin fandom. Det tar nämligen bara några minuter för dem att av misstag orsaka hjältinnans död, och sedan är det plötsligt upp till Violet ta hennes plats. Låter som ett väldigt intressant koncept, som antingen kan gå åt helsike eller bli helt fantastik. Hoppas på det senaste. Verkar väldigt underhållande i alla fall. 
Utges av B. Wahlströms 

Kommande i pocket


9 januari: Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland
18 januari: Ordbrodösen av Anna Arvidsson
18 januari: Tio över ett av Ann Helén Laestadius 
18 Januari: Djupa ro av Lisa Bjärbo
18 januari: Själarnas bibliotek av Ransom Riggs

Kommande på engelska


2 januari: A Conspiracy of Stars av Olivia A. Cole
2 januari: Meet Cute
16 januari: Truly Devious av Maureen Johnson

Så, det var några av alla de böcker som släpps i januari, och vet att åtminstone jag har hittat en hel del böcker att lägga till på min att-läsa-lista. Ända problemet (som vanligt) är hur jag ska lyckas hinna med dem alla. Hoppas ni hittade något som ni blev intresserade av också, och berätta gärna i kommentarerna vilka av de här böckerna som hamnat på era att-läsa-listor!

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: