tisdag 23 januari 2018

Böcker jag glömt bort

Tjenare allesammans! Det är tisdag, och således Top Ten Tuesday. Veckans tema är böcker men verkligen tycker om / tyckte om när man läste, men inte kommer ihåg särskilt mycket om idag, och ärligt talat, de flesta böcker jag läst faller nog under den kategorin. Så konstigt tycker jag dock inte det är, jag menar man glömmer ju - massor. Inte kan man hålla all handling och alla karaktärer i huvudet efter några år. Eller så är jag bara extra glömsk. Men vet ni vad, jag ser det snarare som en gåva än en förbannelse - för det betyder ju att man kan läsa om böcker mycket oftare och få uppleva deras magi igen! Här kommer hur som helst några böcker som jag vet att jag tyckte väldigt mycket om när jag läste dem, men idag knappt kan yttra mer än någon vag mening om gällande handlingen. Bäst att jag varnar er innan ni läser vidare också, även om jag nästan inte alls kommer ihåg varken handling, karaktärer eller plottwist till dessa böcker, kan inlägget möjligtvis innehålla några spoilers (har tyvärr svårt att minnas hur stora dock hehe), så läs vidare på egen risk. 


Himlen börjar här
Handlar om en karaktär som heter Lennie? Kanske? Någon heter Lennie i alla fall. Och huvudkaraktären (möjligtvis denna Lennie) har förlorat sin storasyster? Och spelar ett instrument? Och någon av karaktär har ett namn med referens till en av snubbarna i The Beatles? Är det Lennie de syftar på då? Är Lennie en referens till Beatles (Fun fact: Kan ca noll om Beatles utom att en av medlemmarna heter Paul. Det är en skam, jag vet)?

Jag ger dig solen

Handlar om två tvillingar, en heter något på J. Kanske Jude? Den ena (eller båda) går på en konstskola. Och någon gång i boken säger den ena till den andra ”jag ger dig solen” pga de brukade köra någon lek när de var liten där de ”gav” varandra grejer (lite osäker på den här faktiskt)?

Jellico Road
Den är mystisk och handlar om både nutid och dåtid. Huvudkaraktären är föräldralös? Bor på en internatskola? Det är något med en kvinna som bor i en stuga en bit från skolan också, eller hur?

Alla Fallen ängel-böckerna, utom den första
Antar att Nora och Patch är med (jag menar uppenbarligen eftersom de är huvudkaraktärerna)… och Noras bästa vän Vee? Och vänta - blir inte Nora kidnappad i en av böckerna? Av någon superhögt uppsatt ängel eller något? Mycket möjligt. Och så tror jag hon och Patch bråkar lite i någon. Eller är det i första?

Prododgy och Champion från Legend-trilogin
Minns typ ingenting alls. Utom typ ett inbrott på en flygbas? Plus att någon hamnar i fängelse en kort stund (eller är det i första boken)? Och att Day och June är med såklart. Börjar de dessutom bråka i de senare böckerna i trilogin? Känns som det. Hoppas de blir sams i slutet. Känns som om de blir det, men kan för mitt liv inte minnas.

Frost (+ uppföljare om jag läste dem. Kommer faktiskt inte ihåg. Kanske tvåan)
Det finns typ ”varulvar” (fast inte riktigt varulvar - tror inte de kallar sig själva det i alla fall. Eller så gör det de, helt blankt i skallen, men känns fel att kalla dem det), och en av dem är jättesnäll och heter Sam och gillar att läsa och räddar huvudkaraktären från elaka vargar när hon är ett barn? Och han och huvudkaraktären brukar sitta och läsa i varsin skinfåtölj i huvudkaraktärens pappas kontor. Tror jag. Nära sanningen?

Matched och uppföljaren Crossed
Kanske en överdrift att säga att jag verkligen tyckte om den här serien, men kommer ihåg att böckerna i alla fall var ganska så spännande, även om jag inte kommer ihåg mycket annat. De lär sig inte skriva för hand - det vet jag. Och det finns en rebell som börjar på K som lär huvudpersonen att skriva. Och någon gång är de i en öknen? En typ röd öknen? Och det finns en motståndsrörelse. Fast det gör det ju typ alltid i dystopier, så säger kanske inte så jättemycket.

Kretsen
Fyra huvudkaraktärer, en tjej som heter Blue och tre killar - magi är inblandat på något sätt. Och typ ett gammalt träd? Kanske? Åh, vänta en av killarna heter Adam och har rakat huvud och alla killarna går på en pojkskola där man måste ha uniform?

Vilka böcker har ni själva väldigt svårt att minnas något alls om, utom att ni tyckte väldans mycket om den? Dela med er i kommentarerna! 

Ha det gott!

2 kommentarer:

 1. Förstår dig fullt ^^ Har alldeles för många böcker som jag inte minns, trots att jag gillade dom.
  Himlen börjar här älskade jag, men vet bara att hennes syster är död och att det är typ en säng i en skog någonstans..?
  Har en som heter The Falconer, också, som jag vet slutade med den värsta cliffhanger jag last på länge, men kan inte för mitt liiiiiv komma ihåg vad boken ens handlar om. Och det gillade jag rejält. Knäpp man är :P

  Gillar din blogg, btw! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, juuuste, det där med sängen minns jag också nu när du säger det! Men har ingen aning i vilket sammanhang hehe. The Falconer har jag inte hört om, men den låter spännande, ska kolla upp den! Jamen visst är man, påbörjade andra delen i en serie en gång och kunde inte alls komma ihåg vilka några av karaktärerna var, jag bara "vänta va, vart kom den här tjejen ifrån", slutade med att jag var tvungen att gå tillbaka och läsa om första boken för att hänga med hahah ;)

   Tack så mycket, vad glad jag blir <33

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: