måndag 20 februari 2017

Bokbloggsjerka 17 – 20 februari: Att läsa är att... resa?

Bokbloggsjerkan är äntligen tillbaka (eller, egentligen var den tillbaka för några veckor sedan, det är bara jag som är lite sen att hoppa på tåget igen. Men nu så!)!! Har verkligen saknat bokbloggsjerkan under de månader den var borta, så glad att både Annika och jerkan är tillbaka igen.

Veckans fråga är denna: Avsluta följande mening: Att läsa en bra bok är som att [blank].

Det första ordet jag kommer att tänka på är resa. Kanske är det för att Akademibokhandeln har det som slogan: Att läsa är att resa. Men jag gillar det. För att läsa är att resa. Man får besöka alla möjliga platser och alla möjliga personer man aldrig skulle kunna åka till eller träffa i vanliga fall. Du får uppleva en hel massa du vanligtvis inte gör - precis som om du faktiskt reser någon annan stans fysiskt. Du får se nya sidor av världen du lever i, och du får åka till andra världar. Jag menar, det finns t.ex bara ett endaste sätt att verkligen ta sig till Hogwarts för alla mugglare som inte kan resa med Hogwarts-expressen - och det är genom böckerna (möjligtvis med undantag för filmerna). Böcker kan ta oss till platser vi aldrig kan ta oss till, men vi kan genom dem också återvända till platser vi faktiskt har besökt. Att läsa en bra bok är som att resa. Helt klart. Dessutom är det inte bara ställen som faktiskt finns som vi kan besöka, som öknen eller regnskogen eller en slaskig, snötäckt gata i London. Nej, vi kan med hjälp av böcker också resa tillbaka till tiden, framåt i tiden eller till allternativa versioner av verkligheten - och det är ju ganska så spännande.

Är det mer spännande att faktiskt fysiskt åka till en plats än att läsa om den? Självklart, absolut. Men om vi inte kan resa till en plats, antingen för att den inte finns eller för att vi inte kan ta oss dit för stunden, ja då är läsning ett ganska så bra substitut. Ett plus är ju också alla fina karaktärer man får lära känna genom att resa i böcker, eller vad tycker ni?

Kram
Kimberly 

2 kommentarer:

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: