söndag 30 augusti 2015

Top Ten Tuesday v.35

Idag är det inte tisdag...faktum med att det är söndag vilket är ganska långt ifrån tisdag, men så mycket har kommit emellan den här veckans Top Ten Tuesday. I tisdags och onsdags var jag på klassresa och hade så fullt upp med att packa och förbereda mig så att jag inte hann med att fixa ett tidsinställt inlägg, och sedan blev jag sjuk och ja... Här sitter jag nu och skriver Top Ten Tuesday på en söndag. Men jag ville verkligen göra veckans tema, så vad gör man inte. Bättre sent än aldrig.

Top Ten Tuesday anordnas varje vecka av the Broke and the Bookish. Veckans tema är: Top Ten Books That Would Be On Your Syllabus If You Taught X 101 (examples: YA fantasy 101, feminist literature 101, magic in YA 101, classic YA lit 101, world-building 101).

Så här kommer mitt tema - även om det är väldigt basic så kändes det ändå rätt, och var jättesvårt att välja böckerna, så de kommer inte heller i någon ordning (hehe la till och med till några extra på slutet #leverfarligt):

Top Ten Books That Would Be on My Syllabus If I Thought YA (Young Adult) Literature:


(Och åh juste, la till ett citat från varje bok istället för att motivera mina val, tänkte att det kunde bli lite intressant, enjoy :)


Jag, En av David Levithan
"If there's one thing I've learned, it's this: We all want everything to be okay. We don't even wish so much for fantastic or marvelous or outstanding. We will happily settle for okay, because most of the time, okay is enough." 

Rör mig inte! av Tahereh Mafi;
"The moon is a loyal companion.
It never leaves. It’s always there, watching, steadfast, knowing us in our light and dark moments, changing forever just as we do. Every day it’s a different version of itself. Sometimes weak and wan, sometimes strong and full of light. The moon understands what it means to be human.Uncertain. Alone. Cratered by imperfections." 

We Were Liars (Kanske är det allt du behöver veta) av E. Lockhart
"Do not accept an evil you can change." 


Förr eller senare exploderar jag (the fault in our stars) av John Green
"You don't get to choose if you get hurt in this world...but you do have some say in who hurts you."

Fangirl av Rainbow Rowell
"I don’t trust anybody. Not anybody. And the more that I care about someone, the more sure I am they’re going to get tired of me and take off." 

Jag ger dig solen av Jandy Nelson
"Maybe some people are just meant to be in the same story." 


Hungerspelen av Suzanne Collins
"Destroying things is much easier than making them." 

Harry Potter av J.K Rowling
"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?" 

Fyra dagar, fyra nätter av Morgan Matson
"Tomorrow will be better.”
“But what if it’s not?” I asked.
“Then you say it again tomorrow. Because it might be. You never know, right? At some point, tomorrow will be better."



Den femte vågen av Rick Yancey:
"How do you rid the Earth of humans? 
Rid the humans of their humanity." 

Fler jag skulle vilja ha med:


 

Delirium av Lauren Oliver
"I guess that’s just part of loving people: You have to give things up. Sometimes you even have to give them up." 

Efter Alaska av John Green
"We need never be hopeless because we can never be irreperably broken." 



Tankeläsaren av Kristin Cashore
"When a monster stopped behaving like a monster, did it stop being a monster? Did it become something else?" 

Wallflower av Stephen Chbosky
"So, I guess we are who we are for alot of reasons. And maybe we'll never know most of them. But even if we don't have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them." 

Vilka böcker skulle ni själva välja om ni lärde ut YA?
Kram
Kimberly


fredag 28 augusti 2015

Kommande böcker: Spetember

Så nu är Augusti snart över och vi beger oss in i September, vilket jag ärligt inte är supertaggad på för det innebär att sommaren är slut och skolan drar igång mer på allvar...

Hur som helst verkar September bli en otroligt bra bokmånad! Väldigt många nya böcker släpps och vi har en hel del svenska författare som kommer med nya verk, Lisa Bjärbo som bl.a skrivit Det är så logiskt alla fattar utom du, kommer med en ny ungdomsroman, Djup roDouglas Foley, författaren bakom Shoo bre kommer också han ut med en ny bok.

För att inte nämna att September är fylld med spännande översättningar! Vi har Gayle Formans nya bok, I Was Here, och Stephanie Perkins Lola and and the Boy Next Door som kommer på svenska. Vi får också fortsättningen på Odinsbarn av Siri Pettersen, succen Me and Earl and the Dying Girl (som snart blir film!) av Jesse Andrews kommer även den på svenska och så översätts äntligen fantasy trilogin Penryn & the End of Days av Susan Ee

Så här kommer kommer åtminstone en del av alla de böcker som släpps i September
(observera att alla datum är preliminära och kan komma att ändras):


20 September: Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins
Jag älskade Anna och den franska kyssen! Så härlig och livfull. Och från vad jag har hört, verkar Lola och pojken i huset bredvid vara precis lika mysig och underhållande! Den här gången möter vi Lola, blivande kostymtecknare som lever ett ganska så perfekt liv tills Cricket Bell återvänder till kvarteret och Lola måste handskas med sina känslorna för pojken i huset bredvid.
Läs mer: Adlibris, Bokus eller CDON

15 September: Änglafall av Susan Ee
Åh vad jag ser fram emot denna fartfyllda fantasy! Den handlar om Penryn som ger sig ut för att hitta sin syster, men för att kunna göra det måste hon slå sig ihop med sin fiende, den fallna ängeln Raffe (bara jag som anar en spännande förbjuden kärlek som kan komma att utvecklas?)
Läs mer: Adlibris, Bokus eller CDON


2 September: Som stjärnor i natten av Jennifer Niven
Boken som sägs vara nästa The Fault in Our Stars och handlar om en tjej som lär sig att leva av en pojke som vill möta döden, och kärlek som dyker upp när man minst anar det...Som stjärnor i natten sägs vara en otroligt vacker och gripande berättelse om både livet och döden, hopp och förlust. Den lär oss också om att välja livet, och vem man vill vara.
Läs mer: Adlibris, Bokus eller CDON

24 September: Jag var här av Gayle Forman
Gayle Forman är författaren till succen Om jag stannar (If I Stay), en hjärtskärande vacker historia. Jag var här verkar inte bli sämre. Boken handlar om Cody vars bästa vän Meg tar livet av sig. Cody kan inte förstå varför hon skulle göra något sådant - de pratade ju om allt. Men när Cody åker till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes grejer, inser hon att det är mycket Meg har hållit hemligt för henne...
Läs mer: Adlibris, Bokus eller CDON



 26 Augusti: Vad gör man inte av Maja Hjertzell
1 September: En sång till Ella av David Atmand
4 September: Skuggsommar av Mia Öström
5 September: Athenas tecken av Rick Riordan



14 September: Stormens öga av Leigh Bardvgo
14 September: Det är dags att inte freaka ur av Stephanie Tromly
15 September: Bårhuset av Douglas Foley
15 September: Underjordens hemligheter av Paola Russo


16 September: Djupa Ro av Lisa Bjärbo
17 September: Fejk av Sanne Sondergaard
21 September: På andra sidan fågelsången av Stefan Casta
28 September: Där drömmar blir till av Emma Anderson


28 September: Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews
28 September: Röta av Siri Pettersen
28 September: Nattbuss 198 av Niklas Krog
30 September: Nimrod av Adan Meadows

Vilka böcker ser ni fram emot i September?
Kram
Kimberly

måndag 24 augusti 2015

Efter Alaska av John Green

Titel: Efter Alaska
Originalets titel: Looking for Alaska
Författare: John Green
Antal sidor: 309
Förlag: Bonnier Carlsen
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

”…om människor var regn, skulle jag vara ett duggregn och hon en monsun.”

Handlin: Miles Halter letar efter ett Stort Kanske, och därför beger han sig till internatskolan Culvert Creek, där han möts av en helt ny värld. En värld som består av första blosset, fyllan, busset och en hel massa annat. Och där, mitt i allt det nya och knasiga han dras in i, finns Alaska Young - tjejen som bor några hus bort och är olika alla andra Miles träffat. Hon är både smart, sexig och knäpp, och ganska snart blir det uppenbart att hon kommer att förändra hela Miles tillvaro. 

Vad tycker jag: Efter Alaska var en…annorlunda bok. Faktum är att medan jag sitter och skriver det här har jag fortfarande lite svårt att figurera ut vad den egentligen handlade om och vad den lämnade efter sig. Men något var det. 
       På många sätt påminde Efter Alaska faktiskt en del om Pappersstäder, och John Greens still gick också att känna igen ifrån Den andra Will Grayson, och till och med Förr eller senare exploderar jag (de tre andra böckerna jag läst av John Green hittills). Jag börjar känna igen hans sätt att skriva, hans sätt att bygga historier och karaktärer, och ändå har jag aldrig en aning om vart hans berättelser kommer att föra mig.
       Precis som i hans tidigare böcker finns där de udda karaktärerna som bygger upp en väldigt annorlunda historia. Men det funkar. John Green väver ihop all det här udda och annorlunda, och ibland till och med konstiga, och skapar något ganska fint av det hela. Något som egentligen är större än vad jag hunnit lista ut än.
       Okej, jag inser att det här inte är någon särskilt objektiv bokrecension. Jag har lite svårt att vara objektiv när det kommer till John Green, och en liten del av mig vill tro att allt han skriver blir mästerverk. För han är en författare som skapar mästerverk. Jag menar, Förr eller senare exploderar jag var fantastisk, och både Pappersstäder och Den andra Will Grayson var åtminstone till en liten liten del mästerverk.
       När det kommer till Efter Alaska är den väll inte direkt ett undantag. Den var väldigt bra (även om den, enligt mig, inte var lika bra som Förr eller senare exploderar jag), den var stark på något sätt, och självklart fanns där så mycket mer till berättelsen än det man först såg (eller så vill jag bara tro det eftersom John Green i mina ögon är en författare som skapar mästerverk, men det är så jag ser det i alla fall). Efter Alaska känns som en stor och viktig berättelse, speciellt så här i tonåren. För den handlar mycket om att livet och döden. Om att lida och gå vidare. Om att ibland kanske inte ha alla svaren och att det är okej. 
       Samtidigt känns berättelsen ibland lite oklar. Mycket av det som händer händer bara. Utan någon direkt anledning. Utan att vara kopplat till någon större bild. Mycket känns så spontant. Helheten finns där, men den är utblandad med massa saker som bara händer. Fast på sätt och vis kanske det är bra, i vanliga livet är ju allt inte alltid direkt kopplat till en större bild. 
       Vad jag gillar med John Green är att det alltid känns som om det finns en tanke bakom det hans skriver. Som om berättelsen inte bara är som den är, utan att det finns mening med den. Ja, Efter Alaska kändes lite vardaglig och ibland rörig men den kändes också djup och annorlunda och viktig - även om jag inte kommit helt under full med verken berättelsen eller dess mening än. Jag gillade den för att jag gillar John Green, så enkelt är det kanske. 
       Efter Alaska var en bra bok, även om det jag skrivit om den här är lite oklart. Gillar du John Greens Andra böcker, t.ex Pappersstäder, tycker jag definitivt att du ska ge denna en chans. Har du inte läst något av John Green tidigare tycker jag fortfarande att boken är värd en chans. Kanske faller inte alla för berättelsen, men den är åtminstone väll skriven. 

Betyg: 7,5 av 10


”Man är fast i labyrinten hela livet och bara tänker på hur man ska komma ur den en dag och hur häftigt det kommer att bli. Och att tänka sig den framtiden håller en igång, men man gör det aldrig. Man använder sig bara av framtiden för att fly från nuet.”

Har du läst Efter Alaska eller någon av John Greens andra böcker? Dela gärna med dig av dina tankar!!

Kram
Kimberly

Andra böcker som kan vara intressanta:
- Pappersstäder av John Green
- We Were Liars av E. Lockhart

torsdag 20 augusti 2015

En shopaholics Bekännelser av Sophie Kinsella

Titel: En shopaholics bekännelser
Originalets titel: The Secret Dreamworld of a Shopaholic 
Författare: Sophie Kinsella
Antal sidor: 346
Serie: Shopaholic #1
Förlag: Damm förlag
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris (tillfälligt slut)

”Okej. Ingen panik. Ingen Panik. Det är bara en VISA-räkning. Det är bara en papperslapp med några siffror på. Jag menar, hur pass farliga kan några siffror egentligen vara?”

Handling: Rebecca Bloomwood lever ett glamoröst liv. Hon bor i en fantastisk våning i ett av Londons trendigaste områden, äter på de fina resturangerna, och har en garderob fullproppad av moderiktiga plagg (finns det något bättre än att shoppa?)
       Det ända problemet är att Rebecca egentligen inte alls har råd med det här. Jobbet som reporter på finanstidningen betalar alldeles för lite och skulderna bara fortsätter växa. Dessutom är det ju så svårt att bara sluta shoppa…
       Rebecca försöker rätta upp sitt liv. Skära ner på utgifter och skaffa sig extrajobb. Men försök efter försök misslyckas, och en hel del går inte som Rebecca tänkt sig…

Vad tycker jag? En shopaholics bekännelser känns som en bok i sann Sophie Kinsella-anda (tror det är okej att jag säger så fasten det här bara är den tredje boken jag läser av Sophie Kinsella). Den är charmig, lättsam och rolig, sidorna bara flyger förbi. En perfekt bok när man bara vill ha något enkelt och underhållande.
        Visste, berättelsen är inte överdrivet intressant, och Rebecca själv är till och från lite för naiv för min smak. Ändå bara fortsätter och fortsätter jag att läsa tills boken är slut och då vill jag ändå bara ha mer (tur att det här är en serie). För den här boken har verkligen den där underhållande - och samtidigt väldigt äkta, charmen över sig. Nu är väll inte jag någon shopaholic, ändå är det lätt att känna igen sig i många av situationerna Rebecca hamnar i. Boken är liksom jordnära och rolig - en väldigt slående kombination. 
       Egentligen finns det inte värst mycket att säga. Jag gillar karaktärerna och historien, även om det helt klart är stilen på den här berättelsen som är det bästa (just hur lättsamt, charmigt och underhållande den är berättad). Helt klart en läsvärd chic-lit och något av ett måste om man gillar Sophie Kinsella. 
       Personligen ser jag fram emot resten av serien (även om den ärligt verkar lite lång, hur mycket kan man egentligen läsa om shopping?). Tyvärr verkar de första böckerna inte tryckas längre (känns lite konstigt i sådana fall eftersom den senaste delen, En shopaholic i Hollywod just kom ut på svenska…men det här kanske inte är en serie man behöver läsa alla delar i - även om jag personligen vill läsa dem i kronologisk ordning, så kanske det funkar att inte göra det också?) eller har jag fel? Vet inte riktigt om det stämmer, men åtminstone går den här boken och uppföljaren, En shopaholic i New York, inte att beställa på många av online butikerna (Adlibris, Bokus, CDON o.s.v). Om någon vet något ställe man kan få tag på böckerna får ni göra höra av er. 
       Hur som helst ser jag fram emot resten av den här serien och hoppas att jag får tillfälle att läsa den. Rekommenderar!


PS Måste bara tillägga att jag såg filmen för något år sedan…den är heeelt annorlunda. Handlingen är verkligen, verkligen inte densamma. Bara en liten förvarning till er som redan sett filmen. Trodde boken skulle bli jätteuppenbart, just eftersom jag sett den - men så var det verkligen inte. 

Har ni själva läst någon bok ur Shopaholic-serien? Vad tyckte ni? Dela med er!
Kram
Kimberly

Du kanske också gillar:

tisdag 18 augusti 2015

Top Ten Tuesday v.34

Åter igen tisdag. Åter igen Top Ten Tuesday (anordnas av the Broke and the Bookish). Veckans tema är Top Ten Of Your Auto-buy Authors

Okej, för att vara ärlig är det inte säkert att jag kommer eller har köpt hem varenda bok de här författarna har skrivit och kommer att släppa (min ekonomi tillåter inte riktigt det tyvärr). Men så fort de här författarna kommer med en ny bok kollar jag genast in den och planerar för det mesta att läsa deras böcker, även om jag kanske faktiskt inte har läst varenda en (eller kanske ens kommer göra det). Det här är i alla fall författare jag verkligen tycker om och deras namn på ett omslag räcker för att boken ska intressera mig oavsett vad den handlar om (utan någon överdrivet värderas inbördes ordning): 


Stephanie Meyer 
Sophie Kinsella
Morgan Matson


Rainbow Rowell
Sarah Dessen
Rick Yancey


Lauren Oliver
Stephanie Perkins
John Green


Tahereh Mafi

Vilka författare har ni själva som bara är ett måste?
Kram
Kimberly

måndag 17 augusti 2015

Cinder av Marissa Meyer

Titel: Cinder
Originalets titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Antal sidor: 326
Serie: The Lunar Chronicles #1
Förlag: Modernista
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

”Nååja vad är en bal på slottet… Den kan ju var frukansvärt långtråkig och dötrist. Och tråkig och… Alldeles… Alldeles underbar.”
(Citatet är taget ur den tecknade filmen Askungen, och inte boken Cinder)

Handling: I denna framtida variation av askungen får vi ta del av en elaka styvmamma, en charmig prins, och inte minst en bal på slottet. Men den här berättelsen innehåller mycket mer än så. Vi har Cinder, den begåvade mekanikern som är cyborg, något som i mångas ögon gör henne mindre värd, och varje dag är en kamp. Inte bara gentemot hennes styvmamma som verkar hata henne och beskyller henne för sin makes död, utan också samhället i stort.
        Men i Nya Bejing där Cinder lever finns det betydligt värre saker att oroa sig för. Pesten härjar i landet och snart insjuknar också Cinders syster Peony. Dessutom finns där hotet från Luna, månfolket som planerar att starta krig mot Jorden - en konflikt som Cinder snart befinner sig i mitten av. Och sen dyker ju Kai upp, den otroligt charmiga prinsen…

Vad tycker jag: Jag kanske ska börja med att säga att det här var andra gången jag läste Cinder. Första gången jag läste den minns jag att jag var helt tagen av hela berättelsen. Den var annorlunda, hade högt tempo, var spännande och gick bara inte att lägga ifrån sig
       Jag tycker fortfarande att Cinder är en bra bok och en väldigt bra berättelse, även om den självklart inte var lika spännande andra gången. Nu visste jag ju allt som skulle hänga, och det var lite det som var skönheten med boken första gången. Hur man inte riktigt hade en aning vart historien skulle ta en, hur man bara blev bortförd av den och verkligen kunde njuta av de oväntade vändningarna den tog (eller okej, oväntade för mig i alla fall). 
       Jag älskar fortfarande konceptet. Det här är en fairytale retelling av Askungen och jag gillar verkligen hur Marissa Meyer får in orginahistorien utan att göra den förutsägbar, och hur hon samtidigt väldigt smidigt väver in allt annat. Pesten, Nya Bejing, Lunar drottningen, det annalkande kriget och prinsessan Selen. Alla pusselbitar passar liksom. 
       Sen kanske den här boken inte perfekt. Jag har läst om en del som tycker att Marissa Meyers språk kanske inte är det bästa, vilket är förståligt. Boken svamlar inte direkt över med beskrivningar, målande språk och poetiska liknelser. Inte direkt så att språket är avskalat heller, men det skulle absolut kunna vara bättre. Ändå gör det inte mig så mycket, och första gången jag läste Cinder var det inte ens något jag tänkte på. Själva historien är vad som är viktig och den tar över. Den är nästan spännande nog i sig för att väcka liv i boken. Och det gör den, väcker liv alltså. 
       Sen kan jag väl ibland tycka att själva berättelsen också känns lite väl otrolig, det finns många sammanträffanden (okej, jag försöker alltid att inte skriva några spoilers, meeen jag kommer göra det nu, så har ni läst boken får ni markera för att läsa (jag menar det, läs inte om ni inte vill veta hur boken slutar. Säg inte att jag inte varnade er): Jag kan tycka att: Cinder (vanlig mekaniker) + Kai (som nu råkar förälska sig i en vanlig mekaniker) = slutar med att Cinder är den försvunna prinsessan, känns lite väl mycket som ett sammanträffande. Men av någon anledning älskar jag det ändå. Men okej, lite överdrivet är det. Slut på spoiler.) Men jag gillar den ändå, trotts att den är lite cheesy och ibland inte riktigt trovärdig. 
       Något annat att anmärka på är att vi får ju faktiskt inte veta jättemycket om världen Cinder lever i, hur den fungerar, hela grejen med Androider och Cyborg och liknande. Men kanske är det något som tas upp mer i de andra böckerna?
       Allt som allt är Cinder en historia som känns väldigt nyskapande, är intressant, spännande och ett nöje att läsa! Jag kommer definitivt plocka upp resten av serien (faktum med att jag redan läst Scarlet får något / några år sedan, men kommer inte ihåg mycket och därför kommer det troligtvis ske en omläsning innan jag plockar upp Cress som kom ut för inte så länge sedan)


"Hon kunde inte låta bli. Hon tittade på honom. Hennes försvarsmurar vittrade sönder lite när hon mötte den öppna blicken i de bruna ögonen."


Betyg: 7 av 10

Vad tycker ni om The Lunar Chronicles? Dela gärna mer er i kommentarerna!
Kram
Kimberly

Andra böcker som kan vara intressanta:
- Unearthly av Cynthia Hand

lördag 15 augusti 2015

Film: Paper Towns

Så i Torsdags förr-förra veckan (japp det var ett tag sedan) var jag och såg Paper Towns med en kompis, medveten om att många som redan sett filmen och älskat den.


Jag måste väll säga att jag själv aldrig riktigt fastnade för Pappersstäder när jag läste den (och det gjorde jag till och med två gånger). Det är en bra bok, och John Green är en briljant författare, men jag och boken klickade liksom inte. Den var intressant, och som alltid med John Green finns det djup och mening i berättelsen vilket jag älskade. Men den var också lite långdragen och stundvis nästintill tråkig. Även om den helt klart var läsvärd och väl skriven saknade den lite liv. (vill ni läsa hela min recension om boken kan ni klicka HÄR).
     

Men där briljerade filmen. Den var om inte annat livfull! Den lyckades också otroligt bra med att förstärka känslorna i boken, såsom vänskapen emellan karaktärerna, och även humorn lös starkare igenom i filmen. Visst okej, den var inte exakt som boken. En del grejer görs helt klart annorlunda och flera detaljer här och där är ändrade (en sak jag älskade var att Angela fick större plats i filmen, och att hon följde med på roadtrippen, ännu en sak som jag tror bidrog till mer liv). Men det gör inte så mycket. För historien är densamma. Karaktärerna är desamma och känslorna (som sagt) är desamma. Allt finns där och blir om inte till och med lite tydligare på den vita duken.


Eller okej, allt finns inte riktigt där. Det var en sak jag saknade som drog ner filmen en aning: Djupet. Bokens troligtvis bästa drag är djupet. De underliggande meningarna. Den kittlande känslan över att det finns så mycket under den ytliga historien som man bara nosar på. Allt om att hitta sig själv, om pappersstäder och strängar som brister. Om hur vi bättre ser varandra i våra sårbara stunder, om hur man i jakten på någon annan faktiskt kan lista ut mer om sig själv. Allt om hur vi inte fokuserar på vad som är viktigt, men ändå kanske gör det.
     
En del av det fick filmen med. Det om mirakel till exempel och tron på att någon var mer än bara mänsklig, och bara som film oberoende av boken var den ganska fantastisk. Men börjar man jämföra filmes djup med boken finns det lite jag ändå saknar, det känns lite som en del av poängen föll bort även om jag kanske är ensam om att känna så. Särskilt det om pappersstäder. Det nämns några gånger i förbifarten men det är inget som närmare förklaras, och speciellt eftersom det var ett ämne som blev ganska vagt förklarat i boken (även om det fanns betydligt mer till det där) så hade jag hoppats att det blev något man fick större förståelse för i filmen, men nej.
     
Okej nu klagar jag kanske lite mycket. Det fanns som sagt mycket djup i filmen också även om det inte var lika mycket som i boken. Kanske deppar jag bara för att mitt favoritciatat ("The town was paper, but the memories were not") inte kom med i filmen medan så många andra viktiga repliker gjorde det (vilket jag älskar, att de ibland citerade boken rakt av). Men tycker verkligen hela pappersgrejen är viktig, och saknade även ballonggrejen ("At some point, you gotta stop looking up at the sky, or one of these days you'll look back down and see that you floated away, too.") lite.

       
Men det var en otroligt bra film, både jämfört med boken och inte. Boken ligger mig varmt om hjärtat trotts sin långdragenhet (??) och det gör filmen också, just eftersom den var motsatsen till långdragen enligt mig.


Så jag rekommenderar definitivt filmen! Dessutom, för er som inte vet det redan så: SKA LOOKING FOR ALASKA OCKSÅ BLI FILM! (fick reda på det här för två veckor sedan, men väntade med att skriva om det förens jag skulle skriva om Paper Towns och sen kom saker emellan och blablabla, men nu skriver jag om det i alla fall!) Jag har inte läst boken än men planerar att göra det snart och tror verkligen den kommer vara bra. Ser verkligen fram emot filmen i all fall!


Så vad tyckte ni själva om Paper Towns? Föredrar ni boken eller filmen? Dela med er!
Kram
Kimberly

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: