torsdag 11 februari 2016

Mina tips på mysiga och lättlästa romantiska böcker!

Okej, jag vet att alla inte tycker om Alla hjärtans dag. Och det är fullt förståeligt. Över åren har det ibland kommit att få bilden av sig att vara en dag där personer i ett stabilt förhållande kan glänsa lite extra, de i ett mindre stabilt förhållande kan stressa upp sig, och de som inte har något förhållande alls kan sitta hemma i sin ensamhet. Men personligen har jag aldrig sett det så, utan för mig har det alltid bara varit en dag då man kan ägna en liten extra tanke åt de man älskar i sitt liv och kanske krypa upp framför en romantisk film med några gelehjärtan (jag vet att så många hatar dem, men jag ÄLSKAR gelehjärtan! Det absolut bästa med alla hjärtans dag - hands down). Sen, som vissa påpekar, borde ju inte kärlek vara koncentrerat till en dag på året, utan vara något man ägnar extra uppmärksamhet åt varje dag, och det är helt rätt. Men för mig finns det ändå något fint med att det finns en speciell dag, även om det säkert är töntigt och något många inte håller med om.

Hur som helst tänkte jag ta tillfället i akt att tipsa om lite böcker igen. Det här är en lista med några sådär mysigt gulliga romantiska böcker som man kan krypa upp med när man känner att man behöver lite extra romantik i sitt liv, eller om man bara behöver lite underhållning en mulen dag. Och, eftersom det är alla hjärtans dag den här veckan, passar ju dessa böcker också att krypa upp med för er som är ute efter något lättsamt romantiskt att läsa i helgen!

Det här är en av mina absoluta favoritberättelser! Den är underhållande, jordnära, lättläst och sådär mysigt romantisk! Boken handlar om Anna som tvingar spendera sitt sista skolår i Paris där hon inte känner någon och inte kan språket. Men i Paris träffar Anna St. Clair och hennes år i Frankrike visar sig bli något helt annat än hon tänkt sig: Omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastiskt!

"For the two of us, home isn't a place. It is a person. And we are finally home." 

Åh den här boken är så mysig och gullig och den praktiskt taget skriker romantik. Men det finns faktiskt ganska så mycket under ytan också. En väldigt fin bok om första kärleken, världar som krockar och att försöka figurera ut var man hör hemma. Berättelsen handlar om Samantha som bor grannar med familjen Garrette - en familj som är raka motsatsen till Samanthas egna. Många kvällar blickar hon över mot deras tomt och önskar att hon kunde få vara en del av gemenskapen de alla tycks dela. När hon sedan en dag möter familjens näst äldsta son, Jase, så inser hon att de kanske inte är så långt borta som hon alltid trott och en ganska så fin och invecklad kärlekshistoria inleds.

"The Garretts were my bedtime story, long before I ever thought I’d be part of the story myself." 

Åh som jag älskar Fangirl! Den är jordnära, mysig, fullkomligt underbar och väldigt fin. Jag föll pladask för karaktärerna och alla deras fina och komplicerade relationer. Den här boken innehåller så väldigt mycket! Historien i sig är kanske inte den mest lättsamma, men den berättas å andra sidan på ett väldigt lättsamt sätt. Vi får följa Cath som börjar på college tillsammans med sin tvilling Wren, enda problemet är att Wren inte vill dela rum med Cath och för första gången i sitt liv skiljs de åt. Cath hamnar istället med Reagan, den spydiga tjejen som nästan aldrig är där ändå. Och när hon väl är det är det i sällskap med Levi, den gulliga killen som inte vill lämna Cath i fred, och som hon långsamt börjar falla för. 

"Happily ever after, or even just together ever after, is not cheesy,” Wren said. “It’s the noblest, like, the most courageous thing two people can shoot for." 


För er som kanske är ute efter lite mer gripande, tragiskt vackra kärlekshistorier så rekommenderar jag: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender och Som stjärnor i natten.

Kommentera gärna era tips på mysigt romantiska böcker!
Kram
Kimberly

3 kommentarer:

 1. Det är inte en högtid som helt och hållet är i min smak, men jag och sambon passa på att ge varandra presenter... hahahah. Jag gillar dock kärlekshistorier, men blir nog inte så många av den varan i år på alla hjärtans dag, jobbar hela dagen... Tack för tipsen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej förstår dig, men presenter är ju alltid trevligt :) Nej vad trist å jobba hela dagen, men eller hur, visst är det himla mysigt med kärlekshistorier!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: