måndag 29 februari 2016

Bokbloggsjerka 26 – 29 februari: Fanfic

Dags för bokbloggsjerka! Denna vecka kommer frågan från Koko som undrar:

Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Vi kan väll börja med att jag inte läser fanfic. Typ aldrig. Jag vet inte riktigt varför, kanske för att det alltid finns så otroligt mycket annat bra att läsa, fysiska böcker som faktiskt står i bokhyllan och väntar på mig, att jag aldrig bara kommit mig för att prova på det. Men det kanske jag borde?

Egentligen tycker jag verkligen inte det är något fel på fanfic, även om det är möjligt att jag hade varit av en annan åsikt om det varit så att jag är författare och det var min värld och mina karaktärer någon höll på att skriva om. Jag förstår ju att det måste vara svårt att se någon annan lägga sig i det man jobbat så hårt för. Å andra sidan är fanfic många gånger en hyllning. Det skrivs av personer som är otroligt hängivna berättelsen och karaktärerna och bara gör sitt yttersta för att hålla dem vid liv på något sätt, spinna vidare på en redan fantastisk historia. Så jag förstår författare som är både för och emot det, men i grunden tycker jag nog det är en ganska så fin idé.

Jag har inga egentliga tips när det kommer till fanfic. Det närmaste jag kommit måste vara Fangirl där huvudkaraktären ägnar sig åt att skriva fanfic, och man även får läsa utdrag ur hennes berättelse. Jättebra, rekommenderar verkligen, den ger en väldigt fin bild av fanfic och hur det är att vara en del av den gemenskapen.

Sen har jag ju faktiskt läst de första hundra sidorna i Femtio nyanser av honom, som från början är en fanfic av Twilight om jag mins rätt, men ärligt talat föll den mig verkligen inte i smaken så inget jag direkt rekommenderar. Men lite spännande att den bygger på Twilight i alla fall.

Det var allt för mig! Vad är era tankar om fanfic?
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

 1. Så roligt att läsa dina funderingar kring fanfic :-) Spännande att läsa om Fangirl också, ska se om jag hittar den nånstans.

  Och jo, om folks uppfattning om fanfic framför allt grundar sig på Femtio nyanser så... är det kanske inte den bästa fanficen som finns, om vi säger så ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fanfic är ett ganska intressant ämne även om jag tyvärr inte är så insatt! Ja det tycker jag absolut Fangirl är en superbra bok!

   Haha där håller jag med dig fullständigt ;)

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: