lördag 6 augusti 2016

A Court of Mist and Fury av Sarah J. Maas

Titel: A Court of Mist and Fury
Originalets titel: A Court of Mist and Fury
Författare: Sarah J. Maas
Antal sidor: 624
Serie: A Court of Thorns and Roses #2
Förlag: Bloomsbury
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

"To the people who look at the stars and wish, Rhys."
Rhys clinked his glass against mine. “To the stars who listen— and the dreams that are answered."

Handling (tagen från Goodreads): Feyre survived Amarantha's clutches to return to the Spring Court—but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can't forget the terrible deeds she performed to save Tamlin's people.
     Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms—and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future—and the future of a world cleaved in two.

Vad tycker jag: Jag måste bara ta en sekund. Wow. Den här boken fick mig att känna SÅ mycket! Den var bara så händelserik! Samma råhet fanns kvar från A Court of Thorns and Roses, men här fanns också färgstarka explosioner av en hel massa andra känslor och jag gillade det. Hur den otämda vildheten som vi fick ta del av i första boken har utvecklats till något mer, något med en bredare färgskala. 
     I A Court of Mist and Fury får vi också möta en hel bunt nya karaktärer, och på något sätt lyckas så väldigt många av dem leta sig in i mitt hjärta. De är varierade och egna och jag har redan förälskat mig i dem. De har ett djup som ger berättelsen en annan dimension. Speciellt huvudkaraktären själv, Feyre får vi se fler sidor av i A Court of Mist and Fury, och även Rhys, vilket verkligen uppskattades. Dessa två karaktärer har definitivt kommit att bli två favoriter. Händelserna i den här boken, satte också vissa händelser i den första boken i lite större perspektiv, vilket även det var intressant. 
     När det kommer till karaktärerna gillar jag också hur vi fick se mörkare sidor av dem. Flera av dem gick igenom väldigt hemska saker i första boken, framförallt Feyre, och jag uppskattar att vi fick se dem hantera det. Att de inte bara strider i ett krig för att sedan gå vidare som om inget hände. Krig lämnar spår, och det blir väldigt tydligt i A Court of Mist and Fury. Att besegra sina fiender, att strida mot det onda är inte lätt, och det har sitt pris - och jag tycker verkligen om hur mycket det temat tas upp. För det glöms ibland bort inom fantasy. Det goda och det onda möts, det goda segrar och allt är frid och fröjd. Men det är inte så enkelt. Och det fick vi verkligen se. Älskar det!
     Tempot i boken var också bättre än i den första. A Court of Mist and Fury är längre, ändå hände det hela tiden mer, fast på en jämnare nivå. Framförallt uppskattades att jag kom snabbare in i berättelsen den här gången, än jag gjorde i A Court of Thorns and Roses. Kanske fanns här inte samma intensitet som det gjorde i slutet på första boken, men det gjorde inte så mycket eftersom boken var spännande igenom hela. Det sämsta var väll att början även här kanske gick lite väl segt. 
     Annars tyckte jag väldigt mycket om A Court of Mist and Fury. Maas språk var väldigt bra och passar historien perfekt. Miljöbeskrivningarna kändes levande, karaktärerna djupare - och även historien fördjupades, och plotten utvecklades även den till att bli mer intressant. Ju mer jag läser av den här serien, ju mer genomtänkt känns den och det uppskattas verkligen. Jag ser otroligt mycket fram emot fortsättningen. 

     Nej förresten, stryk det. Jag ser inte bara fram emot den - jag vet för Gud skull inte hur jag ska kunna klara mig tills den kommer ut! Speciellt inte eftersom det är ett helt år kvar! Eller, ja, nio månader om man ska vara exakt. Det kommer bli nio långa månader. 

Har ni läst A Court of Mist and Fury? Ser ni fram emot uppföljaren?
Kram
Kimberly

4 kommentarer:

 1. Såg att mitt bibliotek tagit in dessa - måste måste låna prick nu ju! Eller alltså får se. Är ju inte så erfaren med att läsa på engelska men ... kanske det går :')

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar dem verkligen!! Jag vet, precis så kände jag också för ett par år sedan när jag började läsa några böcker på engelska. Det var lite tufft i början, men ju mer jag läser ju enklare blir det och nu är jag jätteglad att jag började - för man kan läsa så mycket mer! Så känner du dig sugen tycker jag du ska ge det ett försök :) Börja annars med någon bok du redan läst på svenska så kanske det är enklare att komma in i det?

   Radera
 2. ACOMAF är en av mina favoritböcker någonsin!! Jag ser fram emot den tredje boken, men bok 4-8 är jag lite osäker på (de ska tydligen inte handla om samma karaktärer utan det är typ en spin-off) men det ska ändå bli kul att läsa dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner lite samma, älskade verkligen å läsa ACOMAF! Eller hur, kan knappt vänta tills den tredje kommer ut! Men visste inte att det skulle bli så många som åtta böcker, känns som det kan bli lite långdraget, speciellt om det inte handlar om samma karaktärer... Men håller med ska fortfarande bli intressant att läsa dem, tycker ju om själva världen så mycket och Maas sätt att skriva och bygga upp berättelser! :)

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: