måndag 22 augusti 2016

Bokbloggsjerka 19 – 22 augusti: Skolmiljö

Idag är det måndag, vilket innebär: Bokbloggsjerka! Denna vecka handlar temat om skolan och lärande vilket är riktigt intressant:

Känner du till någon bok i skolmiljö som du kan rekommendera, eller kan du ge exempel på en karaktär som innehar ditt drömyrke eller har du ”bokliga” erfarenheter av lärande på annat sätt?

Eftersom jag läser mycket ungdomslitteratur, innebär det att karaktärerna jag läser om ofta har någon form av relation till skolan. Ibland får själva skolan och skolgången större plats i boken, ibland mindre. Till att börja med har jag läst en del serier och böcker som utspelar sig på internat, t.ex: Anna och den franska kyssen, Harry Potter, Ondskan, Vampire Academy, Efter Alaska och House of Night. Vissa med en mer "traditionell" skola än andra.

Och sen finns det ju en hel bunt med andra böcker där skolan på något sätt spelar roll: Den ökända historien om Frankie Landau-Baks, Fangirl, The Perks of Being a Wallflower, The Carrie Diaries och Som stjärnor i natten, är några exempel.

Mina favoriter av dessa blir nog ändå Fangirl och Anna och den franska kyssen, för att de 1) utspelar sig till stor del på just en skola, vilket gör att skolmiljön blir väldigt närvarande - på ett bra sätt! Och för att de 2) är väldigt bra böcker helt enkelt.

Sen kan jag ju självklart inte låta bli att nämna självaste Harry Potter, för alltså hallå - hur awesome är inte skolmiljön i den serien??


Ha det gott!
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: