måndag 10 augusti 2015

My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick

Titel: My Life Next Door
Originalets titel: (läste på orginalspråket så:) My Life Next Door
Författare: Huntley Fitzpatrick
Antal sidor: 394
Förlag: SPEAK (A Penguin Random House Company)
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

"The Garretts Were forbidden from the start.
But that’s not why they were important."


Handling (från Goodreads): The Garretts are everything the Reeds are not. Loud, messy, affectionate. And every day from her rooftop perch, Samantha Reed wishes she was one of them . . . until one summer evening, Jase Garrett climbs up next to her and changes everything.
       As the two fall fiercely for each other, stumbling through the awkwardness and awesomeness of first love, Jase's family embraces Samantha - even as she keeps him a secret from her own. Then something unthinkable happens, and the bottom drops out of Samantha's world. She's suddenly faced with an impossible decision. Which perfect family will save her? Or is it time she saved herself?

Vad tycker jag: Först och främst kan jag bara få nämna hur otroligt vackert och somrigt omslaget till den här boken är? Älskar det verkligen, helt klart ett plus med den här boken. 
       I vilket fall som helst: jag gillade My Life Next Door. Det var mysig, somrig (som omslaget hehe) och romantisk. Karaktärerna kändes alla väldigt välbyggda och passade bra in i historien - och så många av dem förälskade jag mig dessutom i. Samantha, Jase, George, Mr och Mrs Garrett, och Tim för att nämna några. Jag vet inte, hela stämningen och atmosfären med den här boken känns bara rätt och är lätt att känna sig hemma i. 
       Sen måste jag erkänna att den här boken ibland också känns lite långdragen och seg. Inte så att man tappar intresset, men så att 400 sidor känns lite mycket att ta sig igenom. Inte alltid så att sidorna flög förbi direkt. Men av någon anledning känns det inte som om det gör så mycket när det gäller den här boken. Den är inte fartfyllda, det är inte action eller spänning på top. Det är vänskap, solsken, familjedrama och förälskelse. En mysig bok att drömma sig bort med i hängmattan eller på stranden. En enkel romantisk berättelse. 
       Fast, okej, nej. Inte bara enkel. Det här är till stora delar en hyfsat lättsam bok. Den är intre direkt tung. Men den tar upp lite större ämnen också. Det är inte bara åh-så-fantastisk-förälskelse-drama, utan där finns också kompisen som missbrukar, den frånvarande mamman, frågorna om var gränsen går emellan vad som är rätt och fel, vad man gör när sin egen familj vänder sig emot en. Hur det är att vara en stor familj där tillgångarna inte alltid räcker till, hur förutfattade meningar ibland är så otroligt långt ifrån sanningen och vilken påverkan kärlek har. 
        Men först och främst var det här självklart ändå en drömsk tonårsromans. Och jag älskade den. Älskade Jase och Samantha, älskade hur de var emot varandra, hur de liksom växte in i relationen. Dessutom tog det inte förevigt innan de insåg att de faktiskt kände något för varandra! Man fick liksom följa dem i deras relation medan de fortsatte att falla för varandra, och inte bara det där eviga dramat om hur två personer långsamt börjar bli vänner och sen inser att det är något mer och sen i slutet så blir de tillsammans eller erkänner sina känslor. Det kändes lite uppfriskande och mysigt. Ännu en grej jag måste nämna, som jag inte är så nöjd med, är slutet. Det var bra, bara alldeles för öppet för min smak. En hel del lämnades obesvarat, boken kändes liksom inte helt avslutad. Stämningsfullt dock och på sätt och vis passande, bara väldigt öppet.
       Sammanfattningsvis är My Life Next Door en mysig och somrig bok, med mycket liv, glädje och känslor. Rekommenderar till all som, såhär emot mitten av Augusti, vill ha lite mer intressant och mysig sommarläsning. Eller till alla som vill ha en vacker kärlekshistoria. Eller bara romantik (den här boken skriker romantik). 

Betyg: 7 av 10

Har ni själva läst något av Huntley Fitzpatrick? Vet att hon kommit ut med minst en annan bok, What I Thought Was True, någon som läst den? Hur som helst, dela gärna med er av era tankar!
Kram

Kimberly

Psst! Andra böcker som kan vara intressanta:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: