söndag 31 januari 2016

Läsuppdatering v.4

Den här veckan har varit en bra vecka! Eller ja, kanske inte den bästa veckan i allmänhet för har varit en del stress, men det har varit en toppen läsvecka. Jag hann med att avsluta både Doktor Glas för skolan och Ensam på Mars av Andy Weir - och blogga om dem båda! Dessutom har jag nu under helgen kommit runt hundra sidor in i The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender - som verkar både lite udda och vacker än så länge.


Utom det så kom det nya avsnitt av både The Shannara Chronicles och Shadowhunters. Shannara var jag väldigt så nöjd med, men Shadowhunters å andra sidan var väll inte lika bra.

Okej, såhär ligger det till: Jag älskar The Mortal Instruments. Böckerna (eller de jag läst) är toppen, karaktärerna älskvärda och handlingen en såndär härlig blandning av drama och spänning. Därför tänker jag fortsätta kolla på vartenda avsnitt som kommer ut av Shadowhunters, hur dålig serien än bli. Med det sagt, så börjar serien att bli ganska så dålig. Kemin mellan Jace och Clary är helt fel - jag menar vad hände med Jace hårda yttre och att han inte vill falla för någon - allra minst Clary? Vad hände med att Clary är envis och självständig och inte behöver bekräftelse från någon annan i det hon gör? Vad hände med deras fina långsamt växande förhållande där Clary långsamt börjar se en mjukare sida av Jace och Jace långsamt börjar släppa ner murarna för Clary? Det går så fort och känslan finns inte där! Vilket gör mig väldigt, väldigt frustrerad. För deras förhållande innehåller ju egentligen så mycket.Okej, när jag fått ut mig det så finns det inte så mycket annat att säga om showen förutom att den är väldigt cheesy, överdramatiserad och ibland rent ut löjlig. Men vissa repliker är helt okej i alla fall, Simon rockar och Alec och Izzy är inte heller så illa. Den kan fortfarande bli bättre - jag menar andra avsnittet var ju inte så dåligt.

Annat att tipsa om så hittade jag via BookObsession en sida på Pottermore där J.K Rowling skrivit om andra magiskolor i Harry Potter världen. Kolla in det HÄR.

Hur har er vecka varit?
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

 1. Önskar verkligen att jag hade självdisciplin nog att skriva om böcker samma vecka som jag läser ut dem ... men nu är det inte riktigt så :/ och jaap, Shadowhunters har nått väldigt lågt, för tillfället. Hoppas ju fortfarande ändå att de ska ta sig upp ... och åh, vill också se Shannara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh för det mesta är jag precis lika dan, jag skjuter upp det och orkar inte riktigt och sen hinner det gå flera veckor innan recensionen tillslut blir publicerad. Men ibland så kommer jag bara in i någon form av beslutsamhets där jag bara sätter mig ner och skriver recension i ett svep. Det händer inte så ofta, men det är ju lite uppfriskande när det gör det i alla fall :)

   Ja Shadowhunters, blir bara mer och mer besviken men precis, har ju fortfarande något naivt hopp om att det kan bli bättre. Vi får hoppas på det!

   Shannara är verkligen toppen!! Tipsar om den, så himla bra fantasy! :)

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: