torsdag 17 september 2015

Beautiful Disaster av Jamie McGuire

Titel: Beautiful Disaster
Originalets titel: Beautiful Disaster
Författare: Jamie McGuire
Antal sidor: 116
Du kan läsa mer om boken / köpa den här: Adlibris, Bokus eller CDON

"I knew the second I met you that there was something about you I needed. Turns out it wasn’t something about you at all. It was just you."

Handling (från Goodreads): The new Abby Abernathy is a good girl. She doesn’t drink or swear, and she has the appropriate number of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance from the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University's Walking One-Night Stand. 

Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby needs—and wants—to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the ultimate college campus charmer. Intrigued by Abby’s resistance to his appeal, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis’s apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has met his match.

Vad tycker jag? Ehm…okej… Så jag lånade den här boken av en kompis, och hon verkligen älskar den här boken, älskar den. Jag önskar att jag kunde ha fallit för karaktärerna och historien på samma sätt som hon gjorde. 
       Men så var tyvärr fallet. 
       Beautiful Disaster gick inte riktigt hem hos mig på grund av flera anledningar. För det första kändes den lite rörig. Det är väldigt många olika saker som händer och de hänger inte riktigt samman. Först händer en grej och så lämnar vi den bakom oss. Sen händer en annan grej och så går vi vidare. Efter det händer en tredje, men de hänger liksom inte riktigt ihop. Det känns liksom som om man försökt pressa in lite för mycket i storyn för att man riktigt ska hålla intresset uppe, det blir rörigt. På samma gång känns boken långdragen. Huvudkaraktärerna grälar kanske om olika saker, men grälen går alltid till på samma sätt. Om och om igen. Det blir lite tjatigt efter ett tag. 
       Och jag tycker verkligen om Travis och Abby, men Herre Gud vad dåliga de är på att lösa deras konflikter! Hon blir eld och lågor för allt möjligt, och han är alldeles för överbeskyddande och de bara hanterar deras förhållande så dåligt (#frustrerande)!
       Så okej, låt oss komma till den bra delen. För boken var inte dålig. Stundvis kunde jag inte släppa den ifrån mig och från början drogs jag verkligen in i Abby och Travis förhållande, älskade hela bad boy and good girl grejen som senare fick något av en twist. Travis är överdriven men han är både gullig och tuff vilket funkar överraskande bra. Och början av boken är verkligen bra, visst, saker kanske gick lite fort och åter igen kändes lite överdrivna, men det funkade. I typ tvåhundra sidor funkade det. Sen börjar man tröttna på historien. Tror den här boken hade gjort sig betydligt bättre som 300 sidor istället för 400 som den är nu.
       Men den här boken är romantisk, fullt ut romantisk. Det är passion, cheesy romantiska gester och känslor så starka att man nästan känner dem i hjärtat själv. Den här boken är inte perfekt, den må ha en hel del brister, men den är definitivt romantisk. Så vill nu ha romantik så har ni det. Och det här är definitivt en bok som är värd en chans. Jag hade inte riktigt tålamodet för allt drama i boken, men det gör den inte dålig. Visst, lite rörig, lite för seg, men språket var bra, konversationerna var bra och många av karaktärerna var också bra. Älskade Abby och Americas vänskap och föll pladask för Shepy och Travis familj. Abby var nog faktiskt den karaktären jag hade svårast för, men allt som allt har den här boken ändå många väldigt välbyggda karaktärer.
       Kan känna att det här blev en väldigt rörig recension så för att sammanfatta den lite: En bok jag inte fastnade överdrivet mycket för även om den stundvis var väldigt svår att lägga ifrån sig. En romantisk bok med mycket drama!

"You know why I want you? I didn’t know I was lost until you found me. I didn’t know what alone was until the first night I spent without you in my bed. You’re the one thing I’ve got right. You’re what I’ve been waiting for”.

Betyg: 6 av 10

PS: Boken har också översatts till svenska under namnet Underbara Helvete (Läs mer: Adlibris, Bokus, CDON). Det finns också en uppföljare, Walking Disaster skriven ur Travis perspektiv som jag fortfarande inte är helt säker på om jag ska läsa eller ej.

Har ni själv läst Beautiful Disaster eller uppföljaren? Vad tyckte ni?
Kram
Kimberly

Andra böcker som kan vara intressanta:
- My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick
- En enda natt av Simona Ahrnstedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: