måndag 11 april 2016

Bokbloggsjerka 8 – 11 april: Spänning

Måndag igen vilket innebär bokbloggsjerka igen! Ännu än gång har vi en härlig fråga från Annika att besvara:

Det här med spänning är en subjektiv fråga men jag tycker t.ex. inte att Nora Roberts böcker hör hemma i genren ”spänningsromaner” utan jag tycker att Harlequin är mer passande. Böcker som Jurtjyrkogården av Stephen King däremot är riktigt, riktigt spännande. Den där stigen, katten, mörkret… förföljer mig än i dag och filmatiseringen av boken är i särklass den bäst jag har sett.

Berätta om en bok (eller flera) som du tycker är riktigt spännande!

Erkännande nummer 1) Jag har aldrig läst Stephen King (även om jag blivit mer och mer sugen på senare dar). Erkännande nummer 2) Förmodligen för att jag är vansinnigt lättskrämd. Läste en läskig bok om ett hemsökt hus när jag var yngre och ryser fortfarande när jag kommer att tänka på den. För två år sedan såg jag sedan första Paranormal Activity filmen - och vet att många anser att det är en av sämre i genren - ändå kunde jag inte sova på flera veckor efteråt. Vilket leder till erkännande nummer 3) Jag läser i princip aldrig den typen av skräck-spänning. 

Men, jag läser andra böcker som är spännande de med, även om det kanske är en annan typ av spänning. Till exempel: Hungerspelen, Den femte vågen, Legend, Sveket, Cirkeln och (när jag var sådär 13 och läste serien) Vampire Academy. Men precis som Annika säger är det ju väldigt individuellt vad man uppfattar som spännande och vilken typ av spänning man tycker om, men det här är några av mina tips i alla fall, på böcker som är spännande men sällan direkt läskiga. 

Slutligen slänger jag in erkännande nummer 4) som den klycha jag är råkar det ju vara så att jag nog ändå skulle klassa den enda bok jag läst av Nora Roberts (Vittne till mord) som ganska spännande...

Men jag menar, vi kan inte alla tycka lika. Vissa vågar inte ge sig på Stephen king av rädsla för att aldrig våga sova med lamporna släckta igen, och får nöja sig med böcker som Vittne till mord. Och det är okej det med.

Ha en fortsatt trevlig vecka, och dela gärna med er av era bästa tips på spännande böcker!
Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: