fredag 24 juni 2016

Mina tips på sommarläsning 2016

Hej på er! Nu vet jag att juni snart är slut, men fortfarande har vi massor av sommardagar kvar framför oss! Så tänkte att det var dags för mig att tipsa om lite olika somriga böcker (speciellt med tanke på att det är midsommar idag!!) som passar perfekt att läsa ute i solskenet. I hängmattan på balkongen, på stranden medan havet skvalpar i bakgrunden eller i en solstol på verandan. Eller inomhus i sängen en molnig dag. Det funkar precis lika bra det med! För att läsa mer om böckerna nedan, så är det bara att klicka på bokens tittel så kommer ni till min fulla recension av boken.

Since You’ve Been Gone av Morgan Matson
När det gäller mysig sommarläsning är Morgan Matson en given favorit för mig. Fullkomligt älskar de böcker jag läst av henne. Så fulla av vänskap, kärlek, solsken och känsla att de inte blir bortglömda i första taget. Since You’ve Been Gone handlar om Emily som är bästa vän med Sloane. Sloane får Emily att vara mer, och utmana sig själv. De har planerat en fantastisk sommar som ligger framför dem, men så en dag bara försvinner Sloane, utan minsta tillstymmelse till förklaring och plötsligt finner Emily sig själv ensam. Osäker på vem hon är utan sin bästa vän vid sin sida. Men Sloane har lämnat kvar en att-göra-lista till Emily fylld med alla möjliga galna upptåg, och kanske, bara kanske, kan den här listan leda henne till Sloane. Så hon börjar långsamt arbeta sig igenom den, och längs vägen möter hon en hel bunt med färgstarka karaktärer - inte minst Frank Porter…

"You're the brightest thing in the room," he said. He lifted his hand from my waist, and slowly, carefully brushed a stray lock of hair from my cheek. "You shine."

Jag älskar bara inte den här boken - jag avgudar den. Eller ja, nästan i alla fall. Så förbaskat underbar är den. Somrig vet jag inte om den kan kallas, men mysig, romantisk, lättläst och underhållande är alla adjektiv som passar in på Fangirl, och alla är adjektiv som åtminstone jag letar efter när jag vill ha lite avslappnande sommarläsning. Boken handlar om Cath som precis börjat på college, och för första gången skiljs från sin tvillingsyster Wren. Hon inser att hon kommer att behöva kliva ut ur den säkra zonen som varit hennes liv fram till dess, men kommer hon klara det? Och sen finns också problemet av den griniga rumskompisen Reagan, och självklart Reagans kille Levi som alltid tycks hänga i deras rum och som Cath inte har en aning hur hon ska agera omkring. 

"In new situations, all the trickiest rules are the ones nobody bothers to explain to you. (And the ones you can't Google.)" 


En väldigt underhållande berättelse som är både viktig och rolig! Boken är fylld av egna och äkta karaktärer som gör historien levande och jordnära. En av dessa karaktärer är Willowdean, av sin mamma kallad Dumplin’. Willowdean har alltid trivts med hur hon ser ut, visst är hon lite tjock, men så stor skillnad gör det väll ändå inte? Men sedan möter hon Bo, den snygga killen som hon jobbar tillsammans med, och plötsligt känns inte hennes så självklara inställning till sin egen kropp så självklar längre och hon börjar tvivla. Bli osäker. Men det stör henne, och för att bevisa för alla - och sig själv - en gång för alla att hon duger precis som hon är ställer hon upp i stadens skönhetstävling. 

"I guess sometimes the perfection we perceive in others is made up of a whole bunch of tiny imperfections, because some days the damn dress just won't zip." 

En av de gulligaste och mest romantiska böckerna jag läst på väldigt, väldigt länge! Karaktärerna är så genuina, och stämningen så äkta att den nästan går att ta på! Relationerna som byggdes upp i den här boken gick verkligen rakt in i mitt hjärta. Dessutom är den somrig! Passar helt perfekt i hängmattan en stekhet sommardag! Historien handlar om Samantha, vars familj bor granna med familjen Garrett. Många kvällar har Samantha suttit på sitt tak och blickat bort mot familjen Garretts hus, som är så väldigt olikt hennes eget. I deras är det alltid liv och rörelse, och någonstans djupt inom sig har hon alltid önskat att hon kunde få vara del av den typen av gemenskap de alla verkar delar. Tills så en dag då Jase Garrett klättrar upp till Samantha där hon sitter på taket och det blir början på en stormig och omtumlande förälskelse.

"The Garretts were my bedtime story, long before I ever thought I’d be part of the story myself." 


Många anser att Dessen är ett måste under sommaren, och förra sommaren började jag förstå varför. Hennes böcker är fulla av solsken och kärlek, så finna och levande att det nästan går att känna sanden mellan tårna medan man läser. Mycket mer än så, är en av mina absoluta favoriter av henne. I den här boken får vi träffa Audrey, den perfekta dottern och eleven som på senare tid bara har börjat känna sig mer och mer instängd och på flera år inte har kunnat sova sig igenom en hel natt. Så när sommaren kommer bestämmer hon sig för att åka till sin pappa, hans nya fru och deras nyfödda bebis i Colby, en liten stad vid havet. Och där möter hon Eli, killen som inte heller tycks kunna sova sig igenom nätterna.

"The bottom line is, what defines you isn't how many times you crash, but the number of times you get back on the bike. As long as it's one more. you're all good." 


Vad har ni för sommar favoriter? Har ni läst någon av böckerna ovan, eller har ni någon helt annan bok att tipsa om inför sommaren, så kommentera!
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

  1. Kan inte fatta att jag fortfarande inte har läst Fan girl. Har tänkt skaffa den flera gånger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh den är jättebra! Rekommenderar verkligen!

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: