måndag 21 mars 2016

Bokbloggsjerka 18 – 21 mars: Bookhangovers

Det är måndag, och trotts att många måndagar ofta är grå och trista finns det ett väldigt härligt inslag: Bokbloggsjerkan! Idag är jag dessutom extra glad eftersom mitt exemplar av Glastronen av Sarah J. Maas äntligen letade sig hem till mig!

Hur som helst, här är veckans fråga:

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?

Ja. Massor av gånger, ändå har jag alldeles för svårt att komma på en specifik bok just nu. 

Som jag ser det finns det olika grader av book hangovers. De finns de som bara gör att det tar lite emot att starta en ny bok för att man måste lämna den gamla världen bakom sig, och så finns det de som det efteråt bara ter sig omöjligt att någonsin läsa igen. Åtminstone för ett tag. 

Min absolut största book hangover någonsin var när Twilight-serien var slut och jag svor att aldrig läsa igen - dels kan det dock bero på att jag inte hade upptäckt hela världen av YA som jag har idag. Nu är det lite lättare för jag vet ju att det faktiskt finns en hel massa annan grym litteratur där ute, hur bra boken jag just avslutade än var. 

Annars har jag sällan upplevt den där omöjligt-sorten även om den har infunnit sig lite då och då när jag avslutat långa serier som betytt mycket för mig under en längre tid. Vampire Academy t.ex, Legend och Hush, Hush. När man bara vet att det är slut och får den där tomheten i bröstet av att äventyret har nått sin ände liksom. Ganska så sorgligt. 

Men den där där det bara tar emot - den kommer desto oftare. Gärna med sorgliga, hjärtkrossande böcker där man behöver lite tid att samla sig efteråt. Som The fault in our Stars, We Were Liars, Som stjärnor i natten, The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender och det nyaste tillskottet till listan: Livet efter dig

Åh, ville verkligen inte läsa något som inte hade med Will eller Louisa att göra när boken tog slut. Kände mig alldeles tom och sorgsen och bara saknade dem. Men eftersom jag inte kan hålla mig särskilt länge utan att läsa slutade det med att jag plockade upp Harry Potter and the Chamber of Secrets till kvällen. För den är trotts allt ganska lättläst, och bekant och Harry Potter. Så tog inte allt för lång tid innan jag tog mig ur den hangovern i alla fall. Vilka böcker har försatt er i riktigt illa book hangovers?
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

 1. Den unga eliten försätte mig nog i en av de större hangoversen :') brukar också börja på Harry Potter om jag egentligen inte vill läsa något alls, det hjälper att snabbt få en ur det :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, alltså endå om man känner sig helt slut efter att man läst sådana böcker som verkligen försätter en i massiv bookhangover, så är de ju ofta de bästa!

   Ja eller hur, Harry Potter är alltid lika bra! Dock har det varit så mycket annat och jag har varit så stressad att jag inte riktigt har kunnat ta mig vidare efter Livet efter dig, trotts Harry Potter vilket är lite synd :(

   Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: