onsdag 2 mars 2016

Kommande böcker: Mars 2016

Hej på er! En helt ny månad ligger framför oss, och med en helt ny månad kommer en hel massa nya böcker!! Nedan har jag skrivit lite om en del av de ungdomsböcker som kommer ut den här månaden (datumen vid varje tittel är preliminära och kan komma att ändras):


3 Mars: Ur askan av Leigh Bardugo
Äntligen släpper Gilla böcker sista delen i Grisha-trilogin! Åh den här serien är så himla, himla bra! En av de bättre fantasy serier jag läst! Ser verkligen fram emot att få se hur den slutar! I Den här avslutande delen så är Alina och Mal på jakt efter den sista främjaren, eldfågeln, för att besegra skuggmästaren. Men är kampen värd det eller kommer den kosta Alina allt?

Läs min recension av första boken i serien HÄR.

11 Mars: Glastronen av Sarah J. Maas
Vad finns det mer att säga än: JA! Throne of Glas blir äntligen översatt av Modernista, och efter år av väntan ska jag äntligen läsa den här boken! Berättelsen handlar om en lönmördare vid namn Celaena som ska försöka återfå sin frihet, och enda sättet för henne att göra det är genom en tävling mot brottslingar, mördare, tjuvar och soldater. Om hon är den som går segrande ur tävlingen får hon under några år tjänstgöra i konungens tjänst innan hon återfår sin frihet. Men, i och med att fler och fler av Celaenas motståndare hittas döda börjar hennes kamp handla om mer än bara frihet och snart är den på liv eller död. OBS: det är lite oklart när den här boken egentligen släpps, enligt Bokus är det preliminära datumet den 11 Mars men i Modernistas vårkatalog står det att boken släpps i April, så vi får väll se. 


16 Mars: Förlorade själars stad av Cassandra Clare
Femte delen i The Mortal Instruments serien! Älskar den här serien, och även om jag inte kommit så här långt än tycker jag det är jättekul att den fortsätter att ges ut på svenska av Bonnier!

21 Mars: Ljug för mig av Becca Fitzpatrick
En ny bok av Becca Fitzpatrick! Tycker det är jättekul att B. Wahlströms släpper den här och är fullständigt kär i omslaget! Älskade hennes Fallen ängel-serie, men var desto mer tveksamt inställd till Black Ice. Denna hur som helst verkar riktigt intressant. Det är en thriller om Stella, som inte ens heter Stella. Hon blev vittne till ett mord och tvingades lämna hela hennes gamla liv bakom sig. Nu lever hon med en pensionerad polisdam i Nebraska och hon hatar det nya liv hon fått. Men så träffar hon Chet, granpojken och vardagen börjar ljusna lite. Långsamt börjar hon slappna av och acceptera sin nya tillvaro, men det kan bli hennes sista misstag. Faran finns närmare än hon tror.

24 Mars: Rosensällskapet av Marie Lu
Okej, nu var jag kanske inget jättefan av Den unga eliten, men det här är ändå en väldigt stor och väldigt älskad serie, så självklart är det kul att fortsättningen fortsätter att ges ut av Modernista. Och Marie Lu, hur som helst, är en otroligt duktig författare, så kanske faller denna mig lite mer i smaken än första boken i serien?

Läs min recension av första boken i Den unga eliten-trilogin HÄR.


8 Mars: Mörkrets demoner: Dödliga avslöjanden av Kami Garcia
11 Mars: Offerträdet av Magnus Nordin och Lars Gabel (bild saknas)
18 Mars: Jag lever, tror jag av Christine Lundgren
19 Mars: Vattnet drar av Madeleine Bäck
23 Mars: Vi ses i mörkret av David Wiberg

Pocket/Nya upplagor:


7 Mars: Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart (pocket)
16 Mars: Fallna änglars stad av Cassandra Clare (storpocket)
18 Mars: After, När vi föll av Anna Todd (pocket)

Vilka böcker ser ni fram emot den här månaden? Har jag missat någon spännande tittel? Kommentera!
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

  1. Längtar väldigt mycket efter Ur askan! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur, ser jättemycket fram emot att läsa den! :)

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: