söndag 1 maj 2016

Kommande böcker: Maj 2016

Hej på er! Nu har april månad nått sitt slut och det är dags för maj! Sommaren börjar (långsamt) infinna sig, det är bara lite mer än en månad av skolan kvar och dessutom har vi en hel del bra böcker att se fram emot den här månaden!

Nya utgivningar på Svenska:


29 April: Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black
Jag är så taggad på att rabén&sjögren ger ut den här boken! Den handlar om Tana som morgonen efter en fest vaknar upp i ett badkar, bara för att inse att någon brutit mot reglerna som säger att man aldrig ska öppna ett fönster efter mörkrets inbrott. Alla andra festdeltagarna utom hon själv, hennes expojkvän och en mystisk kille med hår svart som bläck och ögon röda som rubiner har under natten blivit dödade. Nu måste Tana bege sig till Coldtown, staden där människor och monster lever sida vid sida för att rädda hennes och de andras liv. Problemet är bara att de som väl satt sin fot i Coldtown kommer aldrig ut igen. 

6 Maj: Glassvärdet av Veronica Aveyard - Röd drottning-trilogin#2
Mer föddes som röd, men har förmågorna hos en silver, vilket hon alltid har trott gör henne unik. Men under sin flykt från Maven börjar Mer inse att hon inte är ensam och att det finns andra där ute - precis som hon. I den här uppföljaren till Röd drottning får vi följa Mer medan hon börjar bygga upp en arme för att kämpa mot förtrycket i samhället. Men hon inser snart att hon gett sig in på en farlig väg, har hon verkligen vad som krävs eller kommer tyngden av att leda krossa henne? Boken utges av Modernista, och trotts att jag bara tyckte sådär om Röd drottning ser jag otroligt mycket fram emot denna!


4 Maj: Om jag var din tjej av Meredith Russo
En bok om Amanda som brukade vara Andrew. Om en tjej som föddes som kille. Om att bli den man vill vara och att trotsa samhällets normer. Amanda flyttar efter den könskorrigerande operationen till sin pappa och hamnar i en ny stad där ingen känner till hennes förflutna och vem hon brukade vara. För första gången upplever hon äkta vänskap och kärlek - och så börjar hon falla för den gulliga killen Garet. Men hur mycket vågar hon avslöja om sig själv? Boken utges av Lavender Lit och har jämförts med både Rainbow Rowell och John Green! Verkar väldigt intressant!

10 Maj: Ingen återvändo av Douglas Foley
Den Ingen återvändo verkar redan ha publicerats en gång 2001 av Bonnier Carlsen, men publiceras nu igen, denna gång av Lava Förlag. Boken handlar hur som helst om ett gäng tonåringar som ger sig ut på en kajakhajk för att dricka, röka och flirta utan några vuxna i närheten. Men resan börjar spåra ut totalt och snart slutar allt i kaos. 

10 Maj: Hemsökta av Magnus Nordin
För att citera vad jag hittade på Bokus om boken: "När drömmen blir till mardröm: En drömsommar väntar Elin och Denise. Sol, bad och ett lyxhus på en udde långt ute i havsbandet. Men de hinner inte njuta speciellt länge innan dröm förvandlas till mardröm. Magnus Nordin är tillbaka i facket där han briljerar - krypande spänningsläsning med övernaturliga inslag." Boken ges ut av Bonnier Carlsen, och förutom det snygga omslaget verkar den riktigt spännande!

25 Maj: Du, bara av Anna Ahlund
En berättelse om John som faller för den två år äldre Frank, men som redan är tjingad av Johns storasyster Carolina. Och så om Frank själv, som redan har ett krossat hjärta i bagaget... En berättelse om vänskap, kärlek, en pappershandel, ett hustak med utsikt över hela Uppsala, tusen papperstranor och en hel del sex. Utges av rabén&sjögren

Nya upplagor (pocket):


12 Maj: Efter Alaska av John Green
18 Maj: I ljusets makt av Leigh Bardugo
18 Maj: Stormens öga av Leigh Bardugo
18 Maj: Jag ger dig solen av Jandy Nelson

Tycker det är jättekul att alla dessa ges ut i pocket, eftersom alla är böcker jag har läst och älskat! Dessutom är ju omslaget till Jag ger dig solen bara så himla fint!

Nya utgivningar på Engelska:


3 Maj: The Unexpected Everything av Morgan Matson
Alltså som jag ser fram emot den här boken! Ännu än gång släpper Morgan Matson en bok fylld av sommar, kärlek och vänskap och jag kan inte vänta tills jag får sätta tänderna i denna! Har faktiskt redan skrivit om den här boken och vad den handlar om, så vill ni läsa mer kan ni göra det HÄR.

24 Maj: The Last Star av Rick Yancey
Såhär beskrivs boken på Goodreads: "We’re here, then we’re gone, and that was true before they came. That’s always been true. The Others didn’t invent death; they just perfected it. Gave death a face to put back in our face, because they knew that was the only way to crush us. It won’t end on any continent or ocean, no mountain or plain, jungle or desert. It will end where it began, where it had been from the beginning, on the battlefield of the last beating human heart." Alltså snacka om att jag är taggad. The 5th Wave är en av mina favoritserier, och nu ÄNTLIGEN kommer sista boken! Hoppas verkligen denna blir översatt till svenska forts om fasen!


3 Maj: The Crown av Kiera Cass
3 Maj: A Court of Mist and Fury av Sarah J. Maas
17 Maj: Summer Days and Summer Nights
17 Maj: The Problem With Forever av Jennifer L. Armentrout

Alltså Wow - ser så mycket fram emot alla dessa! Superkul att den The Crown, sista boken i The Selection ges ut, eftersom jag nu på senare dagar fullkomligt kommit att avguda serien! Och Summer Days and Summer Nights verkar vara en somrig variation av My True Love Gave to Me - som jag aldrig läst men som alltid verkat jättebra! Sen har vi A Court of Mist and Fury och The Problem With Forever som båda verkar så väldigt bra!

Känner på mig att maj kommer bli en riktigt bra månad!

Dela gärna med er av vilken bok ni ser fram emot mest denna månad i kommentarerna!
Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: