måndag 2 maj 2016

Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj: Böcker från mina hemtrakter?

Hej på er! Nu är jag ute i absolut sista sekunden, men här kommer mitt svar på veckans bokbloggsjerka! Bättre sent än aldrig, eller hur - i och för sig skulle mina betyg kanske hävda att aldrig skulle vara bättre än sent eftersom jag ska skriva ett nationellt prov och måste gå upp halv sex, och därför verkligen skulle behöva en hel natts skönhetssömn... men, men nu sitter jag redan här och skriver, så här kommer svara på veckans väldigt intressanta fråga från Annika:


Skulle du kunna tipsa om en bok (eller flera) som utspelar sig i dina hemtrakter?

Nu bor jag dåra på Värmdö, och än så länge i hela min livstid som består av 18 hela år har jag inte stött på en endaste bok som utspelar sig på Värmdö (det behöver dock inte betyda att de inte finns därute). Men, tekniskt sett tillhör Värmdö faktiskt Stockholm, och i Stockholm finns det å andra sidan en hel del böcker som utspelar sig. Tyvärr lyckades jag dock bara komma på två stycken:

Mina drömmars stad av Per Anders Fågelström och En enda natt av Simona Ahrnstedt. En klassiker om Stockholm i slutet av 1800-talet och en nutida romantisk roman. Jag tyckte helt klart bäst om den sistnämnda, men båda är väl läsvärda böcker. Jag kan väll inte riktigt säga att jag tyckte Mina drömmars stad var särskilt underhållande, men det lär en dock en hel del om Stockholm vilket var riktigt intressant. En enda natt å andra sidan var riktigt underhållande, även om man inte får ta så stor del av just Stockholm i berättelsen (en fullständig recension på boken kan ni hitta HÄR). 

Åh, vänta jag kom på en till: Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell! Den är faktiskt också superbra!

Okej, nu ska jag gå och lägga mig!


Om ni har tips på någon bok som utspelar sig på Värmdö eller i Stockholm får ni jättegärna kommentera!
Kram
Kimberly

2 kommentarer:

  1. Det finns verkligen en hel massa böcker där handlingen utspelar sig i Stockholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen visst gör det, tycker det är superkul! Synd att jag inte läst så många än bara :)

      Radera

Senast publicerat:

Mjölk och honung av Rupi Kaur

Titel : Mjölk och honung Originalets titel : milk and honey Författare : Rupi Kaur Antal sidor : 204 Serie : - Förlag :  Mima Förlag ...

Populära inlägg: